Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Αντώνης ή Ντόρα;

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009
Στην τελική ευθεία η ΝΔ για την ανάδειξη προέδρου
Αντώνης
ή Ντόρα;
Με εκατέρωθεν βολές για τους μηχανισμούς και τα τζάκια, αλλά και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες έδωσαν τη μάχη της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη (στην πλατεία Κοτζιά) και ο Αντώνης Σαμαράς (Ζάππειο Μέγαρο).
Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πρώτη στιγμή της ομιλίας της υπενθύμισε ότι ήταν παρούσα σε όλες τις μάχες της παράταξης, χωρίς ποτέ να φοβηθεί και να κρυφτεί.
Ασκησε μάλιστα κριτική σε όσους πλήγωσαν την παράταξη, λέγοντας ότι «όσοι ζημίωσαν, όσοι πλήγωσαν την παράταξη, με εμένα στην ηγεσία, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία του αύριο. Ας ψηφίσουν άλλον αρχηγό.»
Τόνισε ότι προορισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι να πρωταγωνιστεί, όχι να σέρνεται ούτε να ακολουθεί.
Ζήτησε καθαρή εντολή για την μεγάλη, ανοιχτή σε όλους Νέα Δημοκρατία και σημείωσε ότι η μόνη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία να ...μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση.
«Και επειδή κάποιοι επιμένουν να μιλούν για μηχανισμούς, επιτρέψτε μου να πω ότι μηχανισμός δεν είναι οι νεοδημοκράτες, μηχανισμός δεν είναι τα στελέχη μας.
» Μηχανισμός είναι τα Μέσα ενημέρωσης, και ειδικά τα Μέσα που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και που πολεμούν την παράταξή μας εδώ και χρόνια. Ξέρουμε ποιοι είναι. Τους βλέπουμε, τους διαβάζουμε, τους ακούμε.»
Η τέως υπουργός Εξωτερικών έθεσε το δίλημμα της εκλογής: «Θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Αν θα γίνουμε μια παράταξη μικρή, εσωστρεφής και αναχρονιστική ή μια παράταξη μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη, που θα αποκτήσει ξανά προοπτική νίκης.»
Τέλος κάλεσε όλους τους νεοδημοκράτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.
Ο Αντώνης Σαμαράς από το χώρο του Ζαππείου απάντησε σε όσους μιλούν για περιχαράκωση, λέγοντας: «Δεν έχουν καταλάβει ότι,
με το να μη μιλάμε για τις αξίες μας έχουμε διώξει πολύ περισσότερους δικούς μας ψηφοφόρους από το δικό μας κόμμα. Για αυτό τους απαντώ: Εμείς φτιάχνουμε τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα άφησε αιχμές για τα τζάκια, λέγοντας ότι ο ίδιος επιθυμεί ένα κόμμα, όπου ακόμα και το πιο ταπεινό στέλεχος μπορεί να φτάσει στην κορυφή. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα της Μάργκαρετ Θάτσερ («κόρη παντοπώλη»), η οποία κυβέρνησε τη Βρετανία για 11,5 χρόνια.
Αναφέρθηκε δε ιδιαίτερα στην Πηνελόπη Δέλτα, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία της: «Μπορεί να ήμασταν από ιστορικές οικογένειες
αλλά δεν γεννηθήκαμε ηγετικά στελέχη» εξήγησε.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ προτιμά έναν αρχηγό της ΝΔ που να συμφωνεί στα περισσότερα μαζί του για τα εθνικά θέματα και που να έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες στην ήττα της ΝΔ. «Αυτός δεν είμαι εγώ» τόνισε.
Τέλος, κάλεσε και εκείνος τους οπαδούς της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. «Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Αλλά ψηφίστε» υπογράμμισε.
Περιοδεία και το Σάββατο
H Παρασκευή δεν ήταν η τελευταία του προεκλογικού αγώνα, καθώς το Σάββατο οι δύο υποψήφιοι έχουν προγραμματίσει περιοδείες στην περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, η Ντ. Μπακογιάννη θα μεταβεί σε Εύβοια και Φθιώτιδα και ο Αντ. Σαμαράς σε Κόρινθο και Σπάρτη.
ΚΡΑΧΤΗΣ

(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: