Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Λουκέτο σε τέσσερα σχολεία


KLEISTA_SXOLEIA
Κλειστά λόγω γρίπης, θα παραμείνουν από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, το 1ο, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης, καθώς και το 3ο Λύκειο Κατερίνης.
Μετά τη διακοπή λειτουργίας τμημάτων σχολικών μονάδων του νομού, ήρθε η ώρα να κλείσουν και ολόκληρα σχολεία. Με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1), τα παραπάνω σχολεία της ....πόλης θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.
Επίσης, όπως αποφασίσθηκε χθες, από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά τα δυο τμήματα του 1ου Νηπιαγωγείου Αιγινίου, καθώς και το 2ο τμήμα της Β΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου.

Η χθεσινή ανακοίνωση είναι η τρίτη που εκδίδει μέσα σε μια βδομάδα η Νομαρχία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα λουκέτα αφορούν κυρίως σχολεία της Κατερίνης (όπου και οι περισσότεροι μαθητές) και λιγότερο σχολεία της περιφέρειας.
Εκτός Κατερίνης έχει επιβληθεί επταήμερη διακοπή λειτουργίας στο 2ο Νηπιαγωγείο Λεπτοκαρυάς (έληξε χθες), σε ένα τμήμα του Γυμνασίου Λιτοχώρου και σε τμήματα νηπιαγωγείου και δημοτικού του Αιγινίου.
Στην Κατερίνη, εκτός από τα τρία γυμνάσια και το ένα Λύκειο που έκλεισαν συνολικά,
κλειστά παραμένουν (μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη) 3 τμήματα στο 2ο Δημοτικό σχολείο, 1 τμήμα στο 9ο Δημοτικό σχολείο, 2 τμήματα στο 13ο Δημοτικό σχολείο και 3 τμήματα στο 2ο Γενικό Λύκειο.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα κριτήρια του Υπουργείου Παιδείας, ένα τμήμα σχολείου κλείνει αν εμφανιστούν 4 ή περισσότεροι μαθητές με συμπτώματα γρίπης, ενώ ένα σχολείο αν εμφανιστούν συμπτώματα στο 1/3 των τμημάτων του.
Διακοπή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων ενός νομού επιβάλλεται, σε περίπτωση που έχει διακοπεί η λειτουργία του 1/3 (33%) των σχολείων του.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως, δείχνουν ότι τα σχολεία της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας δοκιμάζονται περισσότερο, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Έτσι, μάλλον παραμένει ανοικτό το θέμα της πρόωρης διακοπής των μαθημάτων ενόψει των εορτών, καθώς, όπως λένε οι επιστήμονες ο Δεκέμβρης είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας.



Από την Τρίτη στη Νομαρχία Πιερίας και στην ΕΚΑΒΗ
Έναρξη λειτουργίας δυο νέων εμβολιαστικών κέντρων
Την ερχόμενη Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, ξεκινά ο προαιρετικός εμβολιασμός του υγιούς πληθυσμού από τα δυο εμβολιαστικά κέντρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

ENTHETO_EMBOLIAΤο ένα θα βρίσκεται στο Διοικητήριο, στη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας, στον 1ο όροφο και το άλλο στην πάνω αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Κατερίνης («ΕΚΑΒΗ»).
Τα δυο εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί, έως τις 2.00 το μεσημέρι.
Από την 1η Δεκεμβρίου, ξεκινά και ο κατά προτεραιότητα, αλλά προαιρετικός, εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.(
Πολιτεία )

Δεν υπάρχουν σχόλια: