Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!! Μετά και την άνανδρη Επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής όπου Τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Επίθεση με επτά τραυματίες πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, στην οδό Πεντέλης, αρ. 10, χθες στις 21:40 το βράδυ. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ένας πολίτης, ένας αστυφύλακας, ένας δόκιμος αστυφύλακας και τέσσερις εκπαιδευόμενοι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. Εξι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και ο έβδομος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών .(ΤΑ ΝΕΑ)

- Απο αναγνώστη του μπλόκ μας λάβαμε την εξής επιστολή:

Κύριε Χρυσοχοίδη.. με τα λίγα που γνωρίζω αλλά και με την πεποίθηση ότι είστε πολιτικός με ανοιχτό μυαλό, θέληση για δράση αλλά και πολιτικός που έχετε ανοιχτά αυτιά.. απευθύνω αυτή την ανοιχτή επιστολή- δημοσίευση με λίγες....
διαπιστώσεις αλλά να με "συμπαθάτε " και προτροπές για τον τρόπο λειτουργίας στις σκοπιές των Αστυνομικών Τμημάτων, ιδιάιτερα στο λεκανοπέδιο των Αθηνών.

- Πιστεύω ότι είναι μέγα λάθος (και μάλιστα επαναλαμβανόμενο) ο τρόπος που φυλάσσονται τα Αστυνομικά τμήματα, αφού οι σκοπιές δέν είναι τίποτε άλλο παρά ένα γυάλινο κλουβάκι, εκτεθιένο στις ορέξεις των πάσης μορφής εγκληματικών στοιχείων που θέλουν να βάλουν κατά των ζωών των παιδιών της Ελληνικής Αστυνομίας..
- Οι πολλές ώρες σκοπιάς και η χαλαρότητα στη φύλαξη αυτή, είναι ανασταλτικός παράγοντας στη δυνατότητα οι φρουροί να προστατέυουν τη ζωή τους και τη ζωή των συναδέλφων τους που βρίσκονται μέσα στα τμήματα.
- Οι εντολές και η διαδικασία στην σκοπιά που αποτελεί και θυρωρείο του κάθε επισκέπτη του τμήματος είναι σε λάθος κατεύθυνση..
Τί πρέπει να γίνει κατά την άποψή μου;
- Δημιουργία φυλακείων φύλαξης με τσιμέντο και σε ύψος τέτοιο ώστα να μπορεί να αποτελεί ασπίδα προστασίας και ένα μικρό φρούριο- οχυρό για τον αστυνομικό της σκοπιάς, με το παράθυρο επαφής να έχει τέτοια κατασεκυή, έτσι ώστε προστατευόμενος να έχει τη δυνατότητα να ανταποδώσει πυρά σε ενδεχόμενη επίθεση..
- Θεσμοθέτηση ειδικής διάταξης που να δίδει τη δυνατόητα στον φρουρό να μπορεί να λειτουργήσει κάτω απο ειδικό καθεστώς και δυνατόητα ελέγχου κάθε τρίτου που πλησιάζει το Αστυνομικό τμήμα..
- Διαχωρισμός του φρουρού - θυρωρού - πληροφοριοδότη του πολίτη, με τη δημιουργία θέσης  υποδοχής των πολιτών απο άλλο αστυνομικό, αφού πρώτα ελεγχθεί απο τον "πραγματικό φρουρό" του τμήματος.
- Αλλαγή σκοπιάς άνα δύο ώρες έτσι ώστε να αποφέυγεται η κούραση των φρουρών που δημιουργεί αδύναμα αντανακλαστικά.
- Δημιουργία ειδικής μονάδος φρουρών, μετά απο ειδική εκπάιδευση..
- Τοποθέτηση περιμετρικά των αστυνομικών τμημάτων ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης που να ελέγχονται εκτός απο το κέντρο των τμημάτων και απο τον φρουρό στο χώρο φύλαξης...
Με αυτά τα λίγα που έχω να προτείνω πιστεύω ότι θα μειωθούν τα θύματα αστυνομικοί, απο επιθέσεις τρομοκρατών και θα φυλάσσονται καλύτερα τα αστυνομικά τμήματα...
- Και εμέις οι πολίτες πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία και να δεχόμαστε να μας ελέγχουν όταν πλησιάζουμε στα αστυομικά τμήματα..Γιατί κα΄ποιο απο εμάς ε΄χουμε παρεξηγήσει την έννοια δημοκρατία και Σας  το λέω εγώ που δέν θα δεχόμουν με τίποτε παραβίαση ανθρωπίων διακιωμάτων επ αουδενί τρόπο.Ομως δέν έιναι δνυατόν να πλησιάζει "φορτηγάκι" δίπλα στον φρουρό Αστυνομικού τμήματος" να του ζητάνε την άδεια για να παραρκάρει.. να του επιετρέπει. χωρις κανένα έλεγχο.. και ερωτώ άν ο συγκεκριμένος οδηγός δέν ήτνα φυλήσυχος πολίτης και ήτνα ένας απο τους γνωστούς αγνώστους, τι θα ήταν το φορτηγάκι. μήπως μία κινούμενη βομβα; (ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ του "ΚΡΑΧΤΗ")
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: