Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Από μια άλλη οπτική γωνία 28.10.2009


ΤΕΤΑΡΤΗ  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

του Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΛΑΛΟΙ)
- Διαβάσαμε απόψεις φιλοκυβερνητικού βουλευτή του νομού μας, σχετικές με τα διόδια του Αιγινίου.
Ο κ. βουλευτής συνεχίζει να λέει τα ίδια που έλεγε και πριν τις εκλογές.
Ίσως δεν κατάλαβε ακόμη ότι άλλαξε η κυβέρνηση και τώρα έχει διαφορετικό ρόλο.
Τώρα δεν χρειάζονται διαπιστώσεις. Τώρα χρειάζεται αγώνας ή έστω προσπάθεια, για να αποτραπούν τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης, τα οποία ήταν..... βλαπτικά για την Πιερία.
Τώρα δεν θα κριθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από το πόσο σωστές τοποθετήσεις έχουν στα διάφορα προβλήματα.
Τώρα θα κριθούν πόσο δυνατοί είναι και πόσο μπορούν να πείσουν, για τα δίκαια του τόπου μας.
Με το να επαναλαμβάνουν τα όσα έλεγαν προεκλογικά δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να επιδεινώνουν τη θέση τους.
Εκτός αν τελικά φτάσουν στην κατάπτωση να μας πουν ότι φταίνε οι προηγούμενοι.
Διότι κάτι τέτοιο ακούγεται. Θέλουν με κάποια μικρή μείωση της τιμής των διοδίων να μας εξαπατήσουν.

- Υποσχέθηκε ο κ. πρωθυπουργός ότι όλες οι προσλήψεις, μόνιμου και εποχιακού προσωπικού, στο Δημόσιο τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.
Να το δούμε και πάλι να αμφιβάλουμε.
Διότι στην πατρίδα μας έχουμε τόσο αδύνατα μικρομεσαία πολιτικά στελέχη, που για να επιβιώσουν καταφεύγουν στα ρουσφέτια.
Θα αναφέρω μια χαρακτηριστική περίπτωση για να γίνω περισσότερο σαφής.
Η κυβέρνηση Σημίτη θεσμοθέτησε τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.
Μάλιστα με νεώτερο Νόμο, συμπεριέλαβε και όλες τις προσλήψεις σε ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, είτε μόνιμου, είτε εποχιακού προσωπικού.
Αυτό σήμαινε ότι οι Δήμαρχοι θα έχαναν κάποιες ρουσφετολογικές προσλήψεις, που θα τους βοηθούσαν στη συγκρότηση προσωπικού στρατού.
Μεταξύ των εποχιακών υπαλλήλων συμπεριλαμβάνονται και οι Υδρονομείς Άρδευσης.
Η πρόσληψη της κατηγορίας αυτής των Υπαλλήλων γινόταν και δυστυχώς γίνεται και σήμερα, με κάποιο Βασιλικό Διάταγμα της δεκαετία του 1950.
Μετά το Νόμο Σημίτη έπρεπε και οι Υδρονομείς Άρδευσης να ακολουθήσουν τις διαδικασίες του Νόμου.
Δυστυχώς οι Δήμαρχοι επαναστάτησαν. Ήθελαν οπωσδήποτε ρουσφετολογικές προσλήψεις.
Μάλιστα εντυπωσιακό ήταν ότι μεταξύ των Δημάρχν υπήρχαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έπρεπε να υιοθετήσουν τις αποφάσεις της κυβερνήσεώς τους. Παρά ταύτα στράφηκαν προς το ρουσφέτι.
Έτσι οι Δήμαρχοι, με επί κεφαλής τον νομάρχη κ. Παπαστεργίου, επισκέφτηκαν τα αρμόδια Υπουργεία και ζήτησαν να εξαιρεθούν του Νόμου οι Υδρονομείς Άρδευσης και η πρόσληψή τους να γίνεται ρουσφετολογικά.
Πράγματι το επόμενο έτος, το Υπουργείο Εσωτερικών σε κάποιο Νόμο, πρόσθεσε ένα άρθρο, με το οποίο ικανοποιούσε το αίτημα των Δημάρχων.
Αυτό, πολύ περιληπτικά, για να αντιληφθούν όλοι το πνεύμα, τη νοοτροπία και την ιδεολογία των μικρομεσαίων πολιτικών στελεχών, στα οποία θα στηριχθεί ο κ. Παπανδρέου για να επιβάλλει αδιάβλητες και με αντικειμενικά κριτήρια διαδικασίες, για την πρόσληψη προσωπικού στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ.
Μακάρι ο κ. πρωθυπουργός να τα καταφέρει. Θα είναι ένας άθλος μεγαλύτερος ίσως και από τους άθλους του Ηρακλή.

- Κάτι ακόμη που πρέπει να τονίσουμε. Το πρόβλημα με τις χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, χωρίς διαδικασίες ακόμη και προεκλογικά, πρέπει να αποδοκιμασθεί.
Η λύση του θα είναι επώδυνη. Πρέπει να είναι επώδυνη. Αυτό μάλιστα μας λένε οι δηλώσεις του κ. Αντιπροέδρου της κυβερνήσεως.
Πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν οι νέοι μας, ότι δεν πρέπει να γίνονται εκβιαστές. Η ψήφος τους είναι δικαίωμα ιερό, που κατακτήθηκε με αίμα και δεν πρέπει να δίνεται με αντιπαροχή.
Πρέπει να καταλάβουν οι νέοι μας ότι δεν πρέπει να εκβιάζουν τους πολιτικούς, των οποίων υποχρέωση είναι η εξασφάλιση εργασίας σε όλους.
Οφείλουν να καταλάβουν ότι είναι ανήθικο, ανέντιμο και αντιχριστιανικό να επιδιώκουν κάτι σε βάρος των συνανθρώπων τους, αρκεί να ευνοηθούν οι ίδιοι.
Το ότι οι πολιτικοί μας υποκύπτουν στους εκβιασμούς.
Το ότι η εκκλησία μας ασχολείται με τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις.
Δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεφύγουμε τελείως από τα ιδανικά της Δημοκρατίας και τα κηρύγματα της χριστιανικής θρησκείας.
Αν τα όσα είπε ο κ. Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως τηρηθούν και δεν αλλοιωθούν στην πορεία, τότε θα έχει γίνει μια καλή αρχή, για μια καλύτερη κοινωνία.

- Αστυνομικός στην Κρήτη σταμάτησε λεωφορείο, επιβιβάστηκε σ' αυτό και συνέλαβε μαθητή, διότι τον είχε κάνει απρεπή χειρονομία από το παράθυρο.
Να πούμε γελοιότητες. Να πούμε αστειότητες. Να πούμε μικρότητες. Πάντως ο αστυνομικός έδειξε ότι είναι κατώτερος των προσδοκιών των πολιτών και του λειτουργήματός του.
Το γεγονός αυτό της "απρεπούς συμπεριφοράς" του μαθητή μας θύμισε τον Δήμαρχο της Πέτρας κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος απέλυσε εποχιακό Υπάλληλο, για απρεπή συμπεριφορά προς το πρόσωπό του.
Θα πούμε ότι ποτέ και καμιά απρεπή συμπεριφορά δεν μειώνει το κύρος της προσωπικότητάς μας.
Αρκεί βέβαια να έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: