Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Πυρετός ζυμώσεων για τη νέα κυβέρνηση

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)

Ένα μικρότερο και πιο «σφιχτό» κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να καταρτίσει ο Γ.Παπανδρέου, μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, συγκριτικά με τις κυβερνήσεις της ΝΔ.

Έτσι, το κυβερνητικό σχήμα του κ. Παπανδρέου θα αριθμεί περίπου 35 άτομα, εκ των οποίων 14 υπουργοί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δημιουργήσει «υπουργείο Υποδομών», το οποίο θα περιλαμβάνει το τμήμα των Δημοσίων Έργων από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο Μεταφορών, πιθανώς και το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει θέση κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά κάθε υπουργείο να έχει έναν εκπρόσωπο Τύπου, κατά το πρότυπο της Κομισιόν, ενώ ίσως οριστεί και εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Ο νέος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια αύριο στις 11 το πρωί. Τα ονόματα των υπουργών θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα και η ορκωμοσία τους θα γίνει την Τετάρτη.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: