Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009  (ΤΟΠΙΚΗ)

Ελλάς –Ελλήνων και η απάτη είναι πια …μέρος της λογικής μας.

Σύμφωνα με ενημερωση που έφτασε στα δημοσιογραφικά από την οργάνωση ΝΕΟΙ το τελευταίο διάστημα έχει καταγγελθεί μια νέα μορφή οικονομικής απάτης που βασίζεται σε τραπεζική συναλλαγή και ήδη κάποιοι επαγγελματίες έχουν πέσει θύματά της.

Συγκεκριμένα, η απάτη γίνεται τηλεφωνικά όπου ......επιτήδειοι επικοινωνούν με επαγγελματίες από διάφορους χώρους και τους ενημερώνουν ότι είναι δικηγόροι γνωστών επαγγελματιών.
Στη συνέχεια αναφέρουν ότι ο πελάτης τους ερχόμενος αεροπορικώς από κάποιο νησί κρατείται στο αεροδρόμιο για μια κλήση που είχε λάβει παλαιοτέρα και έχει ανάγκη από 2.000 ευρώ για να αφεθεί.

Δίνουν ένα τραπεζικό λογαριασμό (ελληνικής τράπεζας) που μπορούν τα χρήματα να κατατεθούν και ότι θα επικοινωνήσει ο ίδιος ο επαγγελματίας μόλις αφεθεί μαζί τους, για να τους επιστρέψει τα χρήματα.
Μπορεί να φαντάζει απίθανο και όμως με βάση το παραπάνω σενάριο πολλοί είναι αυτοί που έπεσαν στην παγίδα και κατέθεσαν το χρηματικό ποσό που τους ζητήθηκε με αποτέλεσμα να εξαπητηθούν.

Η κ. Άννα Ευθυμίου Πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ με την ιδιότητά της ως Δικηγόρος αναφέρει: «Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απάτη τέτοιου είδους, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους πολίτες. Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις χρηματικές συναλλαγές μας ταυτοποιώντας το πρόσωπο που επικοινωνεί μαζί μας πρώτα για να μην βρεθούμε σε δυσάρεστη θέση.

Σε περίπτωση που έχετε πέσει θύμα απάτης καλό θα ήταν να το καταγγείλετε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα σας.»Η οργάνωση ΝΕΟΙ δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο της ενημερώνοντας συχνά τους πολίτες για τους, ηλεκτρονικούς και μη, κινδύνους και τους τρόπους αποφυγής τους.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την οργάνωση «Ν.Ε.Ο.Ι.» για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 ... και 2310 232418.

Ο Εύκολος και Άνετος Τρόπος για να Περνάτε από τα Διόδια. Αυτόν τον τίτλο είχε η πρόσκληση που λάβαμε χθες τα ΜΜΕ από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.
Ειδικότερα η πρόσκληση: Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής λωρίδας με χρήση ηλεκτρονικού πομποδέκτη στους Σταθμούς Διοδίων που διαχειρίζεται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, σας προσκαλούμε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 12:00 σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στη Λάρισα.

Τον εύκολο τρόπο και τον άνετο για να περνάμε τα διόδια τον ξέρουμε. Εκείνο που δεν μας είπατε ακόμη είναι τον φθηνό και τον δίκαιο.

Για στείλτε μας μια τέτοια πρόσκληση να δείτε συμμετοχές που θα έχετε. Θα μου πείτε, τι σου φταίει η εταιρία. Το ελληνικό κράτος σου φταίει. Ε, κι αυτό τώρα έχει κάθε δικαίωμα να μου πει: «Εμείς; τιμωρηθήκαμε για τα λάθη μας. Ο επόμενος».
Κι όλο έρχεται αυτός ο επόμενος και όλο τιμωρούνται οι προηγούμενοι αλλά εμείς που ήμασταν και πριν και τώρα και μετά εδώ….την πληρώνουμε κανονικά.

Γι’αυτό σας λέω. Αφήστε το καλύτερα. Δεν μας παίρνει ούτε τους μεν ούτε τους δε να «ξύνουμε» πληγές. Τουμπεκί ψιλοκομμένο και παραδειγματισμός.
Αυτό το τελευταίο δώστε το βάση παρακαλώ.

Ησυχία από το μέτωπο της Αστυνομίας. Τίποτε. Σσσσττττ. Το περιστατικό όπως θα διαπιστώσατε έχει δημοσιοποιηθεί ήδη από όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, τα μπλογκς, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Εμείς εδώ;;;; Σσσστττ ησυχία, τάξη και ασφάλεια.

Και τελειώνω με τον αγαπητό Βασίλη Νουλέζα. Που μου έστειλε το εξής σχόλιο-αιχμή:
Η Αγνωμοσύνη των ψηφοφόρων

Ο Λαός έκρινε με την ψήφο του τα πεπραγμένα και τις συμπεριφορές κυρίως εξωκοινοβουλευτικές ορισμένων της Ν.Δ., που δεν εκπροσώπησαν επάξια την Πιερία. Δεν έγινε συστηματική δουλειά και έργα υποδομής, πλην του ημιτελούς Γενικού Νοσοκομείου όπως οι περισσότεροι δυστυχώς διαπιστώσαμε. Είναι αδιανόητο και ασυγχώρητο, αποτυχόντες να ομιλούν για αγνωμοσύνη και να διαμαρτύρονται επειδή αποδοκιμάστηκαν αντί δημόσιας συγνώμης για την υστέρηση και οπισθοδρόμηση της Πιερίας τα τελευταία 5,5 χρόνια.
Οι νεοδημοκράτες οφείλουν αυτοκριτική και μεγαλύτερο σεβασμό στους ψηφοφόρους τους.
Β. Νουλέζας

Και ο νοών νοείτω Βασίλη. 

Και φυσικά όταν έρχεται η Παρασκευή η διάθεσή μας αλλάζει και γίνεται πιο χαλαρή, πιο εύθυμη, πιο ανεβασμένη.
Ένα διήμερο άκρως χειμωνιάτικο όπως λέει η ΕΜΥ μας περιμένει οπότε …κάντε τόπο στους καναπέδες….
Καλή μας ημέρα. 
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: