Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Η Πιερία μετρά τις πληγές της!

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009
Μεγάλες καταστροφές στο δίκτυο υποδομών σε όλη την Πιερία από τη διήμερη κακοκαιρία
Η Πιερία μετρά
τις πληγές της!
Αγνοείται 45χρονος από τη Βροντού Πιερίας -Ανασύρθηκε το ΙΧ του από τον Αίσωνα μετά από πολύωρη επιχείρηση των ΕΜΑΚ
Εικόνες καταστροφής, πλημμυρισμένοι και κατεστραμμένοι δρόμοι, δίκτυο υποδομών, λάσπη και νερό συνθέτουν το σκηνικό του νομού Πιερίας που το Σαββατοκύριακο δοκιμάστηκε από έντονες βροχοπτώσεις.
Το τραγικό σκηνικό συμπληρώνει το γεγονός ότι αγνοείται ένας 45χρονος κάτοικος Βροντούς το αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε σκεπασμένο από τα νερά του Αισωνα το πρωί της Κυριακής και έκτοτε στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση ανάσυρσής του, με την ελπίδα πως ο επιβάτης είχε προλάβει να απεγκλωβιστεί.
Άλλοι έξι συμπολίτες μας κινδύνευσαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Δίου από το βράδυ του Σαββάτου οπότε και ξέσπασε το κύμα της κακοκαιρίας, ενώ ταλαιπωρία υπέστησαν και οι οδηγοί της 13ης εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας στο ύψος του Μοσχοχωρίου όπου αποκλείστηκε η κυκλοφορία για πολλές ώρες.
ΣΤΟ ΔΙΟΝ
Καταστροφές σε όλο το οδικό, εσωτερικό και αγροτικό δίκτυο του δήμου Δίου στα δημοτικά διαμερίσματα Βροντούς, Αγίου.... Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσας και Ν.Εφέσου  καταγράφηκαν την Κυριακή με το πρώτο φως της ημέρας και ενώ είχε προηγηθεί μια πολύ δύσκολη νύχτα.
Συνεργεία του δήμου Δίου με επικεφαλής τον δήμαρχο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο όπου σημειώθηκαν οι καταστροφές και συμμετείχαν επίσης σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από αυτοκίνητα και αγροτικές οδούς όπου είχαν εγκλωβιστεί λόγω του νερού.
Το νερό είχε καλύψει κατά διαστήματα όλο το επαρχιακό δίκτυο και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσε τα 2 μέτρα σύμφωνα με δήλωση του νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου.
Είναι επιτακτική ανάγκη, τόνισε ο δήμαρχος Δίου Γρ.Παπαχρήστος να βρει ανταπόκριση το πάγιο αίτημα του δήμου μας για χρηματοδότηση της πλήρους και ολοκληρωμένης μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει καταθέσει εδώ και δυο χρόνια ο δήμος Δίου τόσο στο ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και στο υπουργείο Γεωργίας.
Τίθεται πλέον ο κίνδυνος να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, σημείωσε.
Δικό μας αίτημα που ήδη έχω μεταφέρει και στους τέσσερις βουλευτές του νομού μας που επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές είναι να κηρυχθεί ο δήμος μας σε πληγείσα περιοχή από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα από το υπουργείο Εσωτερικών.
Να σημειώσουμε πως εκτός των καταστροφών στο οδικό δίκτυο καταγράφηκαν ζημίες σε αποθήκες αγροτικών προϊόντων, καπναποθήκες και οικοσκευές.
ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ
Στο δήμο Πέτρας απίστευτη η ταλαιπωρία των οδηγών αφού η 13η εθνική οδός που μόνον κατ’ευφημισμόν είναι εθνική, πλημμύρισε από τα φουσκωμένα κανάλια και μεγάλες ποσότητες λάσπης, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις που δημιούργησαν σοβαρότατα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.
Όπως είναι γνωστό την ευθύνη για τη συντήρηση της 13ης εθνικής οδού έχει αρμόδια ΔΕΣΕ, που συνάντησε την οργή του δημάρχου Πέτρας Θ.Παπαδημητρίου. Ο ίδιος τόνισε πως είναι αδιανόητο επί σειρά ετών να μην έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση για τη συντήρηση του ήδη κακού εθνικού οδικού δικτύου. Αφού δεν μπορούν να προχωρήσουν στην ανακατασκευή της 13ης εθνικής οδού, τουλάχιστον ας τη συντηρήσουν, για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Μηχανήματα του δήμου και συνεργεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο όπου εντοπίστηκαν τα προβλήματα, ενώ όπως έγινε γνωστό το πρώτο μηχάνημα της ΔΕΣΕ έφτασε τις πρωινές ώρες της Κυριακής.
Μηχανήματα έστειλε και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου και η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη. Ο δήμαρχος Πέτρας ενημέρωσε τους βουλευτές Πιερίας και ήδη προετοιμάζει αίτημα για τη χρηματοδότηση του δήμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν.
Αγνοείται 45χρονος
Ένας 45χρονος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε τύπου τζιπ παρασύρθηκε από τα νερά του Αισωνα ποταμού.
Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου έγινε το πρωί της Κυριακής και αφού τα νερά από το ποτάμι είχαν υποχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να φαίνεται μετά δυσκολίας η οροφή του αυτοκινήτου.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, κάτοικοι της περιοχής και ο δήμαρχος Δίου βρέθηκαν στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο.
Η γιγάντια επιχείρηση στήθηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε με την ανάσυρση του αυτοκινήτου λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και κάτω από πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Στον τόπο του συμβάντος επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αρμοδίων υπηρεσιών, ενώ στον τόπο βρέθηκαν τόσο οι βουλευτές του νομού κ. Αμοιρίδης, Παπαγεωργίου, Μίχου και Κουκοδήμος όσο και ο νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Δίου, μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και άνδρες της Πυροσβεστικής.
Εκεί και οι συγγενείς του άτυχου όπως όλα δείχνουν άνδρα που περίμεναν στωικά να μάθουν κάποιο νέο για την τύχη του ανθρώπου τους.
Ο 45χρονος άνδρας διέμενε με την οικογένειά του στη Βροντού Πιερίας.
Κινητοποίηση της νομαρχίας Πιερίας
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν από το απόγευμα του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2009 περιοχές του Νομού Πιερίας, ενώ στους τόπους των καταστροφών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας είναι από το απόγευμα του Σαββάτου σε επιφυλακή, ενώ τα μηχανήματα καθαρίζουν διαρκώς το οδικό δίκτυο καταφέρνοντας να κρατήσουν την επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων και την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, γκρέιντερ και φορτωτές της Νομαρχίας έκαναν παρεμβάσεις ιδιαίτερα στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Δίου, στο ύψος της Κονταριώτισσας, όπου το νερό πάνω στο οδόστρωμα δυσκόλευε την κυκλοφορία των οχημάτων. Παράλληλα, αυτοκίνητα της Νομαρχίας με τον Νομάρχη, τους αντινομάρχες και μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών έκαναν αυτοψία σε όλη την περιφέρεια της Πιερίας καταγράφοντας την κατάσταση και παρεμβαίνοντας όπου απαιτούνταν.
Προβλήματα από την νεροποντή παρουσιάστηκαν στις παρολύμπιες περιοχές αλλά και στα χωριά των Πιερίων, κυρίως στους Δήμους Δίου, Ελαφίνας, Πιερίων, Πέτρας, και Ανατολικού Ολύμπου. Παρατηρήθηκαν υλικές ζημιές σε  δρόμους και σε δημόσιες υποδομές, σε αγροτικούς δρόμους, σε ποιμνιοστάσια και σε αποθήκες με αγροτικά προϊόντα, αλλά και σε πολλά χωράφια, κυρίως περιβόλια. Ζημιές προκλήθηκαν και σε λίγες κατοικίες και καταστήματα στο Μοσχοχώρι.
Πρόβλημα με την κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο 10ο χιλιόμετρο της 13ης Εθνικής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνος, στο ύψος του Μοσχοχωρίου, όπου διακόπηκε για μία ώρα και η κυκλοφορία, ενώ στο δρόμο Κατερίνης – Δίου, στο ύψος της Κονταριώτισσας εγκλωβίστηκαν πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους, οι οποίοι σώθηκαν μετά την παρέμβαση της Πυροσβεστικής.
Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου υπήρξε άριστη συνεργασία με τους Δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί, καθώς και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρών. Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σώθηκαν ανθρώπινες ζωές και αναφερόμενος στην καταστροφή τόνισε ότι η μεγάλη ποσότητα του νερού που έπεσε σε λίγη ώρα προκάλεσε τις καταστροφές, καθώς, ενώ λειτούργησαν οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, τα κανάλια δεν μπόρεσαν να κρατήσουν όλο το νερό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν από τη Δευτέρα να απευθυνθούν στο οικείο Δήμο ή κοινοτικό κατάστημα και να κάνουν δήλωση των ζημιών, τόσο σε χωράφια, σε  αγροτικά προϊόντα, αλλά και στην οικοσκευή. Επίσης, από τη Δευτέρα,  κλιμάκια της Νομαρχίας θα ξεκινήσουν να καταγράφουν αναλυτικά τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις υποδομές ώστε να αποκατασταθούν ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στο Δ. Λιτοχώρου
Η νεροποντή που έγινε το Σάββατο 24/10 προκάλεσε προβλήματα στον οικισμό του Λιτοχώρου. Συγκεκριμένα, πλημμύρισαν περί τα 3 υπόγεια, σημειώθηκαν καταστροφές σε ένα καινούργιο οδικό έργο ενώ καταστράφηκαν κράσπεδα στον περιμετρικό δρόμο. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κ. Τσιφοδήμου στην «Τ», οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι της τάξης των 150.000 ευρώ.
Επιπλέον, πλημμύρισαν τρία ρέματα και διοχέτευσαν φερτές ύλες από τον Όλυμπο προς δρόμους έξω από τον οικισμό, κόπηκαν επίσης δρόμοι στην επέκταση του Λιτοχώρου και λόγω κατολισθήσεων προκλήθηκαν ζημιές στον ποταμό Ενιπέα με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή νερού για αρκετές ώρες την Κυριακή.
Στο Δ. Ελαφίνας
«Ήταν ασύλληπτη η νεροποντή που έπεφτε». Μ’ αυτή τη φράση ο δήμαρχος Ελαφίνας, Πασχάλης Κατσάρας, επιχείρησε να περιγράψει το τι έγινε το απόγευμα του Σαββάτου λίγο μετά τις 4.00 μ.μ. Προβλήματα προκλήθηκαν σ’ όλα τα χωριά του δήμου, κυρίως όμως τα προβλήματα ήταν σοβαρότερα στα χωριά που βρίσκονται δυτικά του δήμου.
Πλημμύρισαν σπίτια, πνίγηκαν υπόγεια, κατέρρευσαν υποδομές λόγω κατολισθήσεων, έπεσαν τοιχία, γέφυρες υπέστησαν ζημιές, καταστράφηκαν δίκτυα ενώ σοβαρότατα προβλήματα προκλήθηκαν σ’ όλο το αγροτικό δίκτυο του δήμου. Επίσης, κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στο κεντρικό οδικό δίκτυο του δήμου.
Από την πλευρά του ο δήμος με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Κατσάρα προχώρησε σε παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις όπου ήταν δυνατόν ενώ αναμένεται σήμερα να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή με στόχο να ομαλοποιηθεί η ζωή των κατοίκων του δήμου.
Στο Δ. Πιερίων
Με δικά του μηχανήματα συνεχίζει τις αποκαταστάσεις καταστροφής υποδομών ο δήμαρχος Πιερίων κ. Δημήτρης Βαϊνάς ύστερα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή του. Σύμφωνα με δηλώσεις του στην «Τ», οι πλημμύρες του περασμένου Σαββάτου προκάλεσαν κατολισθήσεις, καθιζήσεις οδοστρωμάτων και καταστροφές αγροτικών δρόμων με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστια προβλήματα ως προς την πρόσβαση των αγροτών σε στάνες και αποθήκες.
Προκλήθηκε επίσης βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της Ρητίνης, που όμως αποκαταστάθηκε.
Στο Δ. Πύδνας
Λιγότερα προβλήματα εμφανίστηκαν στο δήμο Πύδνας. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κ. Δ. Βασιλειάδη στην «Τ», η νεροποντή αρχικά προκάλεσε προβλήματα στα οδικά δίκτυα ενώ σε κάποια σημεία δρόμων εμφανίστηκαν λάσπες και φερτές ύλες. Ο κ. Βασιλειάδης μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα πραγματοποίησε επισκέψεις σε όλα τα χωριά και έδωσε εντολές για καθαρισμό δρόμων εκεί όπου υπήρχαν λάσπες.
Στο Δ. Παραλίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Παραλίας κ. Γ. Κεραμιδιώτη, πλημμυρικά προβλήματα εμφανίστηκαν και στο δήμο Παραλίας, κυρίως σε συγκεκριμένα σημεία του παραλιακού δρόμου, γεγονός που συμβαίνει κάθε φορά που πέφτει δυνατή βροχή.
Ωστόσο, όπως δήλωσε στην «Τ» ο κ. δήμαρχος, αυτή τη φορά η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην Παραλία ήταν επιτυχής, επειδή, όπως ανέφερε, οι αντιδήμαρχοι του δήμου, μετά την αναγγελία ακραίων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή, προχώρησαν σε παρεμβάσεις στο κανάλι κοντά στο κέντρο «Όαση» καθαρίζοντάς το με στόχο να μην πλημμυρίσει.
Επίσης, παρεμβάσεις έγιναν τόσο κατά τη διάρκεια της νεροποντής όσο και μετά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα προβλήματα που συνήθως προκαλούνται στα συγκεκριμένα σημεία, προβλήματα που έχουν σχέση με την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.
Γι αυτό, ο κ. Κεραμιδιώτης μιλώντας για το ζήτημα αυτό είπε ότι είναι ανάγκη να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να γίνουν τα έργα αυτά το ταχύτερο δυνατόν. Μάλιστα, τόνισε ότι μετά την ανάληψη καθηκόντων από το νέο περιφερειάρχη, θα έχει επαφή μαζί του προκειμένου η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβει τη χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων αυτών.
Δηλώσεις για τις καταστροφές Γρηγόρης Παπαχρήστος – Δήμαρχος Δίου
Μια αφορά ακόμη, και λέω ακόμη γιατί δυστυχώς στην περιοχή μας τα φαινόμενα αυτά είναι τακτικά, είμαστε μπροστά σε ακόμη ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, σε τέτοιο βαθμό που καμιά φορά οι ανθρώπινες δυνάμεις και τα μηχανήματα δύσκολα το αντιμετωπίζουν. Ευελπιστούμε θα υπάρξει ύφεση, αν και το δελτίο καιρού άλλα μας λέει. Είμαστε σε επαγρύπνηση. Το άσχημα είναι ότι κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές και ακόμη προσπαθούν  οι αρχές να απεγκλωβίσουν αυτοκίνητα και ευχόμαστε να υπάρχουν μέσα άνθρωποι. Σε αυτό το σημείο δίνουμε προτεραιότητα και βάρος γιατί τα υπόλοιπα είναι πάρα πολλές οι καταστροφές που σημειώθηκαν σε δρόμους, καλλιέργειες αλλά θα τα δούμε όταν ηρεμήσουν τα φαινόμενα. Λέω μια φορά ακόμη ότι σε αυτή την περιοχή που είναι δίπλα στον Όλυμπο, με πολλούς χείμαρρους, θέλουμε σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα.  Ο Δήμος με τις δυνάμεις που διαθέτει έχει ολοκληρώσει τη μελέτη και είναι ώριμη και βρίσκεται εδώ και χρόνια στα υπουργεία. Έχει δοθεί σε όλους τους πολιτικούς φορείς, αλλά όλοι θυμόμαστε τα αντιπλημμυρικά έργα όταν είμαστε μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Ας Ελπίσουμε ότι θα είναι τελευταία φορά.
Γιάννης Αμοιρίδης – Βουλευτής
Ακραία τα καιρικά φαινόμενα. Χρόνια είχαμε να δούμε βροχή με τόση ένταση και διάρκεια. Μεγάλες ζημίες στα οδικά δίκτυα, σε καλλιέργειες και οικοσκευές. Η ζημία είναι τεράστια και πρέπει να καταγραφεί άμεσα. Όλες οι υπηρεσίες είναι εδώ και άρχισαν άμεσα να καταγράφουν τις ζημιές. Πολλές υποδομές άντεξαν. Το ποτάμι που διασχίζει την πόλη της Κατερίνης άντεξε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις που κινδύνευσαν άνθρωποι, οι υπηρεσίες των δήμων τους απεγκλώβισαν. Δυστυχώς, το περιστατικό στον Αίσωνα έγινε βράδυ και κανένας δεν είδε.
Μαρία Μίχου – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Έχουμε μια δύσκολη μέρα μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές. Από το πρωί ενημερώνομαι  από διάφορα σημεία του νομού, όπου έχουν γίνει μεγάλες πλημμύρες και ζημίες. Υπάρχουν πολλές καταστροφές σε δρόμους, αλλά και αγροτικές καλλιέργειες του νομού. Οι αρχές είναι σε επαγρύπνηση, από τις οποίες ενημερώνομαι συνεχώς. Από την πλευρά μου θα συμβάλω  με όλες μου τις δυνάμεις, όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, στην άμεση αντιμετώπισή τους.   
Ο κ. Κουκοδήμος
Στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του νομού στους δήμους Πέτρας και Δίου βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, όπου και ενημερώθηκε για το μέγεθος των καταστροφών και τις σοβαρότατες ζημίες στο δίκτυο υποδομών.
Στο δήμο Πέτρας ενημερώθηκε από το δήμαρχο κ. Παπαδημητρίου τόσο για τις ζημίες που υπέστη το αγροτικό και εσωτερικό δίκτυο σε όλους τους οικισμούς του δήμου όσο και για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο 11ο χιλιόμετρο της 13ης εθνικής οδού Κατερίνης-Αγ.Δημητρίου όπου το βράδυ του Σαββάτου αποκλείστηκε η κυκλοφορία για πολλές ώρες.
Ζημίες επίσης όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου στον βουλευτή Πιερίας καταγράφηκαν
σε ποιμνιοστάσια και σε αποθήκες με αγροτικά προϊόντα, αλλά και σε πολλά χωράφια και μικρότερες σε κατοικίες και καταστήματα στο Μοσχοχώρι.
ΣΤΟ ΔΙΟΝ
Στον ποταμό Αίσωνα όπου επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των συναρμόδιων υπηρεσιών και του δήμου Δίου βρέθηκε επίσης ο κ. Κουκοδήμος, όπου στήθηκε από νωρίς το πρωί επιχείρηση ανέλκυσης οχήματος στο οποίο επέβαινε σύμφωνα με τις πληροφορίες 45χρονος κάτοικος Βροντούς Πιερίας, ο οποίος και αγνοούνταν μέχρι τις βραδινές ώρες.
Ο κ. Κουκοδήμος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο κ. Παπαχρήστο επίσης για την έκταση των ζημιών σε όλο το δήμο Δίου αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση το βράδυ του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Κατερίνης-Δίου, έξω από την Κονταριώτισσα.
Ο κ. Κουκοδήμος
«Ζήσαμε μια θλιβερή ημέρα στην Πιερία και οι πληγές που άφησε αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι ανοιχτές. Το τραγικότερο όλων, είναι να θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή. Ελπίζω και εύχομαι ο 45χρονος συμπολίτης μας να είναι σώος και απλώς να μην έχει καταφέρει να δώσει σημεία ζωής.
Είναι φυσικό, μπροστά στο ενδεχόμενο απώλειας ανθρώπινης ζωής, οι όποιες ζημίες και καταστροφές να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Επιδίωξή μου θα είναι σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πιερίας και τους πληγέντες δήμους να επιτύχουμε γενναία χρηματοδότηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού.ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: