Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Με το «ένα πόδι εκτός κυβέρνησης» ο υφ. Οικονομικών Φ.Σαχινίδης!

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Υπό αμφισβήτηση έθεσε την παραμονή του στην κυβέρνηση ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος φαίνεται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με εκδοτικά συγκροτήματα, προς τα οποία κάνει επιλεκτικές διαρροές, για σημαντικά θέματα, τα οποία συζητούνται στο οικονομικό επιτελείο και δεν έχουν, ακόμα, αποφασιστεί.

Η συμπεριφορά του κ. Σαχινίδη απάδει προς τις οδηγίες του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε από τα στελέχη του να αποφύγουν τέτοιου είδους σχέσεις, που δείχνουν διαπλοκή στελεχών της εκτελεστικής εξουσίας με τον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Και μπράβο στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος αποκάλυψε τον διαρροέα, παρ΄ ότι ο κ. Σαχινίδης είναι στενός φίλος του και προεκλογικά όλοι γνώριζαν ότι ο τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε σε όποιο υπουργείο πήγαινε και τον Λαρισαίο βουλευτή.

Ο κ. Σαχινίδης, που.. μοιάζει «μουλωχτός», έδωσε την πληροφορία στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», η οποία την έκανε πρώτο θέμα. Η πληροφορία έλεγε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει έκτακτη εισφορά στις Τράπεζες, που απομυζούσαν, επί χρόνια, τα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και στις μεγάλες και κερδοφόρες επιχειρήσεις. Αυτά τα διοχέτευσε, επιλεκτικά, ο κ. Σαχινίδης, πριν καν ο Πρωθυπουργός αναγνώσει τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης, κάτι που δυσαρέστησε σφόδρα τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο οποίος ζήτησε να εκτεθεί στο πανελλήνιο, προς παραδειγματισμό, ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, η περίπτωση Σαχινίδη δεν είναι η μοναδική και η κυβέρνηση πρέπει να ερευνήσει να δει τι συμβαίνει και με άλλα μέλη της, ακόμα και πρωτοκλασάτα. Μόλις χθες ο διευθυντής σύνταξης της έτερης εφημερίδας του συγκροτήματος Λαμπράκη «ΤΟ ΒΗΜΑ», ανέφερε σε σύσκεψη συντακτών, το όνομα κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, ως «συνδέσμου» της εφημερίδας με την κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι τα συμφέροντα της εφημερίδας θα εξυπηρετηθούν από τον συγκεκριμένο υπουργό, με τον οποίο, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, έχει έλθει σε συμφωνία. Συνήθως, οι υπουργοί που κάνουν τέτοιες συμφωνίες, εξασφαλίζουν το απυρόβλητο στη συγκεκριμένη εφημερίδα, στο ΜEGA και σε άλλα μέσα του «συγκροτήματος».

Κάπως έτσι αρχίζει η διαπλοκή. Και ο συγκεκριμένος υπουργός προστατεύεται και σε περίπτωση ανομιών. Αυτής της προστασίας και μάλιστα στον μέγιστο βαθμό, έτυχε και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, αλλά όλοι παρακολούθησαν το πολιτικό του τέλος, το οποίο ήρθε με πολύ σκληρό τρόπο.
http://orfni.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: