Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Συμφωνία στη Ν.Δ. ανάμεσα στους διεκδικητές της αρχηγίας Εκλογή από τη βάση στις 6 Δεκεμβρίου με νέους καταλόγους

Στις 6 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» που επιβεβαίωσαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Οι τέσσερις συνυποψήφιοι υπέγραψαν το πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο θα παρουσιάσει αύριο στον Κώστα Καραμανλή ο Δημήτρης Σιούφας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθούν οι παλιοί κατάλογοι των μελών που υπάρχουν στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, καθώς η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα. Αντιθέτως, θα μπορεί να ψηφίσει για τον επόμενο πρόεδρο οποιοσδήποτε Νεοδημοκράτης προσέλθει στις κάλπες, γίνει μέλος του κόμματος και καταβάλλει μια συμβολική συνδρομή. Τη διοργάνωση θα αναλάβει μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, με εμπειρία στις εκλογές. Η διαδικασία θα είναι online, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διπλοεγγραφής στους καταλόγους. Θα στηθούν περίπου 1.200 κάλπες σε.... όλη την Ελλάδα, σε πρωτεύουσες νομών, μεγάλες πόλεις κλπ.
Στις 7 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το έκτακτο συνέδριο, προκειμένου να ψηφίσει δια βοής την αλλαγή του καταστατικού. Θα μιλήσουν μόνον οι υποψήφιοι και ο Κώστας Καραμανλής. Το πλαίσιο της συμφωνίας θα παρουσιάσει αύριο στον απερχόμενο πρόεδρο ο ο Δημήτρης Σιούφας, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και θα του ζητήσει να συμφωνήσει και τυπικά ότι θα παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού. Αν δεν εκλεγεί ο νέος πρόεδρος από την πρώτη εβδομάδα (απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, το 50% + μία ψήφο), θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο πρώτων.
"Είναι μια καθαρή λύση", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. "Ήταν δική μου πρόταση", υποστήριξε ο Δημ. Αβραμόπουλος.ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: