Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΒΕΙ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ * ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Αφορίζει δικούς του «καρεκλοκένταυρους»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Να κόψει κάθε δεσμό με στελέχη που στο παρελθόν έπληξαν το κόμμα και προκάλεσαν τους πολίτες με τη συμπεροφορά τους, επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών, θέλοντας να πείσει τους ψηφοφόρους ότι έχει αλλάξει ριζικά.

Οι «50 καρεκλοκένταυροι του ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος δεν θα εκφράζουν το καινούργιο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές», δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς στην Ιπποκράτους βλέπουν... εφιάλτες του παρελθόντος να συρρέουν για αξιώματα Οι «50 καρεκλοκένταυροι του ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος δεν θα εκφράζουν το καινούργιο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές», δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς στην Ιπποκράτους βλέπουν... εφιάλτες του παρελθόντος να συρρέουν για αξιώματα Ετσι μετά την πρόσφατη προειδοποίηση του Γ. Παπανδρέου «να μη ράβουν κουστούμια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ γιατί θα τους μείνουν στην ντουλάπα», χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «50 καρεκλοκένταυροι του ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος δεν θα εκφράζουν το καινούργιο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές...» και θα μείνουν εκτός της κρατικής μηχανής όσοι προκάλεσαν και προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Το μήνυμα στέλνεται γιατί στην Ιπποκράτους παρατηρούν το φαινόμενο να συρρέουν... εφιάλτες του κυβερνητικού παρελθόντος, που μυρίστηκαν πάλι αξιώματα.

«Εκ του μηδενός»

«Βλέπουμε σε όλη τη χώρα ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είχαν κάποτε κρατικές θέσεις, να ετοιμάζονται να επανακάμψουν. Λοιπόν, εμείς λέμε το πολύ απλό: θα κριθούν όλοι εκ του μηδενός και ουδείς θα τοποθετηθεί στη θέση που κατείχε και πριν», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον «Φλας». Υπογράμμισε ότι αυτό είναι ένα σήμα το οποίο στέλνει το ΠΑΣΟΚ σε ανθρώπους οι οποίοι νομίζουν ότι η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι μια ευκαιρία απλώς για να ξανακάτσουν στις ίδιες καρέκλες. «Ο κόσμος άλλα περιμένει από μας και άλλα θα δει», δήλωσε και τόνισε: «Αυτοί οι 50 άνθρωποι σε κάθε τοπική κοινωνία δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι απλώς κάποιοι καρεκλοκένταυροι του ΠΑΣΟΚ και δεν θα είναι αυτοί που θα εκφράσουν το καινούργιο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές». Επίσης υποστήριξε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα στελεχώσει την κρατική μηχανή αξιοποιώντας και ανθρώπους εκτός των κομματικών τειχών.

Σαν ευρωψηφοδέλτιο

Στο μεταξύ:

- Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το ΠΑΣΟΚ θα το ανακοινώσει την Κυριακή. Χθες συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «Ε» της Πέμπτης) έλεγαν ότι θα είναι τύπου ευρωψηφοδελτίου. Θα αποτελείται, όπως είπαν, από μάχιμους ανθρώπους, πιο νέους στην πολιτική, με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, χωρίς ωστόσο να είναι μεγάλα, βαριά ονόματα. «Μην περιμένετε ακαδημαϊκούς από το εξωτερικό να έρθουν να μας σώσουν, δεν υπάρχουν τέτοιοι, όμως το ψηφοδέλτιό μας θα είναι μάχιμο, ανανεωμένο και θα κάνει κοντράστ με εκείνο της Ν.Δ. των Εβερτ, Σουφλιά και Σιούφα...», έλεγαν.

Σαββόπουλος: Ευχές...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρ. Ροζάκης αρνήθηκε την πρόταση, ενώ ο Δ. Σαββόπουλος, το όνομα του οποίου έπαιξε ως φήμη σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι η φήμη είναι ανυπόστατη και δεν του ζήτησε ποτέ κανείς να είναι υποψήφιος. Εξάλλου, λέει, δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί, παρ' ότι θα ήταν τιμητικό γι' αυτόν, γιατί έχει πολλή δουλειά φέτος, όμως ευχήθηκε στον Γ. Παπανδρέου καλή επιτυχία και αυτοδυναμία.

Ο Γιώργος στο ΙΚΑ

- Ο Γ. Παπανδρέου χθες επισκέφθηκε τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ. Σε δηλώσεις του κατηγόρησε τη Ν.Δ. για κακοδιαχείριση των ταμείων και είπε ότι «χαριστικές ρυθμίσεις για τις τράπεζες, κακοδιαχείριση, σπατάλη, διαφθορά, έλλειψη μηχανογράφησης, έχουν βάλει το ΙΚΑ στο κόκκινο». Επιπλέον, «δεσμεύτηκε» για «βασική, αξιοπρεπή και δίκαιη σύνταξη για όλους», για «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους ασφαλισμένους και, βέβαια, για τη νέα γενιά».

Πήγε ακόμα στο ΙΚΑ Ζωγράφου, όπου ενημερώθηκε από γιατρούς και προσωπικό για τα προβλήματα του χώρου, ενώ επισκέφθηκε και τον τομέα αποστολής των μηχανογραφικών καταστάσεων, την αίθουσα διαχειριστών και τον τομέα των ελεγκτών-καταχωριστών. Εκεί συνομίλησε με εργαζόμενους με προγράμματα stage και μίλησε για εργασιακό «μεσαίωνα».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: