Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Με την ουσία, πότε θα ασχοληθείτε;

ΤΕΤΑΡΤΗ 19.08.2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

ΞεπερΝά πια ακόμη και τα όρια της γελοιότητας ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζονται οι εν Γερμανία δικαστικές διαδικασίες περί την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Σε λίγο οι εκατέρωθεν φανατικοί οπαδοί των δυο μεγάλων κομμάτων, «διαφωτιζόμενοι» από στρατευμένες εκατέρωθεν γραφίδες, θα φτάσουν στο σημείο να ...βάφουν «γαλάζιο» ή «πράσινο» κάθε όργανο της γερμανικής δικαιοσύνης ανάλογα με τις αποφάσεις του.
Η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί δικαστές έχουν κάνει ό,τι περνά από το χέρι τους για να προστατεύσουν το κύρος της χώρας τους. Πράγμα συνυφασμένο με την εξασφάλιση της περαιτέρω σιωπής του φυγόδικου από την Ελλάδα Χριστοφοράκου. Το έφεραν από δω, το έφεραν από κει, στο τέλος κατάφεραν μια συμφωνία με τον εν Ελλάδι διεκπεραιωτή των λαδωμάτων τους. Τα οποία εκταμιεύονταν μεν από γερμανικά χρηματοκιβώτια, τελικώς όμως καλύπτονταν από τον Έλληνα φορολογούμενο, από τις υπερτιμημένες συμβάσεις, τα τεράστια «καπέλα».
Μια συμφωνία το «ζουμί» της οποίας βρίσκεται στο σκεπτικό της εισαγγελέως που του επέβαλε εξωδίκως, κατά τα εκεί κρατούντα, μια ποινή, προκειμένου να αποφευχθεί μια ακροαματική διαδικασία που υπήρχε κίνδυνος να «ξεστρατίσει». Και το «ζουμί» δεν είναι άλλο παρά η διακήρυξη που περιέχεται σε αυτή την απόφαση ότι, τι να έκανε η καημένη η γερμανική εταιρία, αναγκάσθηκε να καταφύγει σε αυτές τις μεθόδους, επειδή τα ελληνικά κόμματα και οι πολιτικοί αλλά και οι κρατικοί υπάλληλοι είναι κακομαθημένοι να λαδώνονται. Αυτό μας είπαν απλώς με την ιστορική φράση «ήταν σύνηθες στην Ελλάδα να δίνονται για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου» χρήματα στα πολιτικά κόμματα».
Αντί λοιπόν τα κόμματα εξουσίας να πανηγυρίζουν πότε επειδή αποφασίσθηκε η έκδοση Χριστοφοράκου το ένα και πότε επειδή διατάχθηκε η αναστολή της το άλλο, καλά θα έκαναν να πουν στον ελληνικό λαό και την διεθνή κοινή γνώμη αν έχει δίκιο η άδικο η Γερμανίδα εισαγγελέας. Και να αναζητήσουν από κοινού τρόπους για την θεραπεία αυτής της ενδημικής νόσου του πολιτικού μας συστήματος. Να εργασθούν όλοι να αποδείξουν ότι θέλουν να διορθώσουν τα αμαρτήματα και να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια της ελληνικής πολιτείας.
Ψευδαισθήσεις ότι θα μάθουμε την πλήρη αλήθεια από τον Χριστοφοράκο, οι πολίτες δεν έχουν. Από τα κόμματα εξουσίας όμως περιμένουν, αντί του ...ξεμαλλιάσματος στην ποδιά του Χριστοφοράκου, να δουν τι θα κάνουν με το σύστημα χρηματοδότησης τους. Που όσοι δεν αλλάζει, πάντα θα υπάρχουν και δότες και παραλήπτες.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: