Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Ξέρει πού βαδίζει

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Φωτογραφία


Το πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες μπορεί να λύσει φέτος ο Τζιμπρίλ Σισέ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Κατσουράνης είναι το «κλειδί» στη μεσαία γραμμή
Τα περυσινά παθήματα στο πρωτάθλημα θέλουν να γίνουν μαθήματα στον Παναθηναϊκό και αυτό προϋποθέτει- ως πρώτο βήμα- τη νίκη απόψε (19.00, ΝΟVΑ) κόντρα στον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Απών από αυτή την αναμέτρηση θα είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος μετά το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Ολλανδό προπονητή, αλλά και ο Μπράις Μουν τον οποίο άφησε εκτός αποστολής. Ο Χενκ Τεν Κάτε ζήτησε από τους παίκτες του να πάρουν... εκδίκηση για τις περυσινές δύο ήττες από την κρητική ομάδα, οι οποίες φυσικά δεν ήταν οι μοναδικές γκέλες σε όλο το πρωτάθλημα. Ο 54χρονος προπονητής, έχοντας την εμπειρία ενός χρόνου στο τιμόνι του Παναθηναϊκού, έχει εντοπίσει όχι μόνο πού πονούσε η ομάδα, αλλά είναι διατεθειμένος να κάνει και κάποιες αλλαγές προς όφελος της καλύτερης ομοιογένειας.
ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΗ 11ΑΔΑ:Μολονότι δεν είναι λάτρης του rotation (περιστροφή) στην 11άδα, εντούτοις ο Ολλανδός έπεσε στην παγίδα πέρυσι και σχεδόν σε κάθε ματς έκανε αλλαγές! Αυτό δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό να βρει ρυθμό και έλειψαν οι συνεχόμενες νίκες στην κούρσα του πρωταθλήματος. Στα πλέι οφ όπου το σταμάτησε και χρησιμοποίησε την ίδια σύνθεση (μία με δύο αλλαγές το πολύ) η ομάδα στάθηκε πολύ καλά και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της.
ΙΔΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ:Ο Παναθηναϊκός έχασε πολλούς βαθμούς απέναντι στους «μικρούς» αντιπάλους. Βαθμοί που έτσι και τους είχε στο τσεπάκι θα μπορούσε να είχε χτυπήσει στα ίσα τον Ολυμπιακό. Έξι βαθμούς έχασε στο πρωτάθλημα από τον Εργοτέλη με ήττα 3-2 στο ΟΑΚΑ και 1-0 στην Κρήτη! Δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τον Αστέρα Τρίπολης, ούτε τον Ηρακλή σε κανένα παιχνίδι χάνοντας άλλους 8 βαθμούς σε αυτά τα ματς. Προσθέστε και την ισοπαλία στις Σέρρες (0-0) και κάντε... πρόσθεση! Για να μην κουράζεστε, 16 ολόκληροι βαθμοί! Για να μη θυμηθούμε και τον αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο από τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ...
ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΜΥΝΕΣ:Συχνά-πυκνά ο Ολλανδός σχολίαζε τις ευκαιρίες που χάνονταν και είχε εντοπίσει πρόβλημα ποιότητας στην επίθεση, ενώ δούλευε συχνά στο τελείωμα των φάσεων. Φέτος, θεωρεί ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να λύσει ο Τζιμπρίλ Σισέ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που έχει μάθει καλά τη θέση δεξιά πίσω από τον επιθετικό ή ως φουνταριστός. Γκολ περιμένει και από τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος είναι ο αριστερός χαφ που ζητούσε ο 54χρονος προπονητής. Περιμένει από τον Αργεντινό πολλά σουτ, σέντρες-ξυραφιές, αλλά και πατήματα στην περιοχή. Θεωρεί επίσης πως οι πλάγιοι μπακ που διαθέτει η ομάδα μπορούν να ανέβουν ψηλά και να βοηθήσουν στην επίθεση και ειδικά ο Μπράις Μουν από δεξιά.
●●● Ο Τεν Κάτε δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Κατσουράνη και Μάτος, ενώ αναμένεται να παρατάξει τους: Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Δάρλα, Σαριέγκι, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σ., Σιμάο, Καραγκούνη, Λέτο, Σαλπιγγίδη, Σισέ.
Φωτογραφία

Ο Νίκος Σπυρόπουλος ζήτησε συγγνώμη και όλα μέλι-γάλα...
Συγγνώμη για το φραστικό επεισόδιο με τον προπονητή ζήτησε ο Νίκος Σπυρόπουλος μέσω της έγγραφης απολογίας του, την οποία παρέδωσε χθες στον Κώστα Αντωνίου. Ο διεθνής αριστερός μπακ, όπως όλα δείχνουν, θα πληρώσει βαρύ χρηματικό πρόστιμο και από τη Δευτέρα, που θα συναντηθεί και με τον Τεν Κάτε, αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα (αποστολή για τη Μαδρίτη).
Στην τελική ευθεία, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πλέον η έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, μετά και την υπογραφή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από τον υπουργό Πολιτισμού. Το «κλειδί» για την εξέλιξη της υπόθεσης του νέου γηπέδου, εκτός από την απόφαση του ΣτΕ, είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας.
«Δεν υπάρχουν πλέον άλλες δικαιολογίες για καθυστερήσεις» τονίζουν οι ιθύνοντες των «πρασίνων». «Ο Σεπτέμβριος είναι πολύ κοντά και είναι ο κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη του έργου». Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Γ. Σουφλιάς, αρμόδιος υπουργός για τη ΔΟΚΚ, έχει ζητήσει να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες για την άμεση έκδοση της άδειας. Ακόμη και μέσα στον Αύγουστο να εκδοθεί η άδεια, οι μπουλντόζες είναι έτοιμες να αρχίσουν τις εργασίες θεμελίωσης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: