Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Νέες φωνές για αλλαγές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό ζητούν στελέχη της ΝΔ. Την αντικατάσταση των Ευ. Αντώναρου και Λ. Ζαγορίτη ζήτησε ευθέως ο Π. Ψωμιάδης
Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι δημόσιες παρεμβάσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι ζητούν επιτακτικά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει εδώ και τώρα σε αλλαγές στην κυβέρνηση, στο κόμμα αλλά και στον κρατικό μηχανισμό.
Νέες φωνές για αλλαγές

Στον χορό των δηλώσεων μπήκε χθες και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, ο οποίος με δηλώσεις του ζήτησε ευθέως την απομάκρυνση των κ. Αντώναρου και Ζαγορίτη από τις θέσεις που σήμερα κατέχουν.

Συγκεκριμένα, αφού τόνισε (ραδιοφωνικός σταθμός 9,84) ότι «η ΝΔ είναι αποκομμένη από τη σημερινή κυβέρνηση», πρόσθεσε: «Η επικοινωνιακή πολιτική είναι κάτω του μηδενός και, δυστυχώς, αυτό συνεχίζεται.

Δεν υπάρχει ανθρώπινο πρόσωπο, δεν υπάρχει αλληλεγγύη, δεν υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς». Για τον κ. Ζαγορίτη είπε ότι και εκείνος έχει συμπεριλάβει τον εαυτό του στις αλλαγές και ζήτησε από τον κ. Αντώναρο να παραιτηθεί διότι -όπως επισήμανε- «μπορεί να υπάρχουν και καλύτεροι».

Ο κ. Κ. Αγοραστός από την πλευρά του, μία ημέρα μετά τη δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε κατά του προέδρου της ΔΕΗ, Τ. Αθανασόπουλου, ζήτησε χθες την αλλαγή ουσιαστικά των μελών του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης. «Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες στο επικοινωνιακό επιτελείο, όχι για να δημιουργήσουμε ψεύτικες εικόνες», είπε χαρακτηριστικά (ραδιοφωνικός σταθμός Flash).

Ο Γ. Τραγάκης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών σε επίπεδο προσώπων άφησε και ο κ. Ι. Τραγάκης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ στις αρχές Σεπτέμβρη θα σηματοδοτήσουν την ανάκαμψη της ΝΔ. «Από τη ΔΕΘ» -τόνισε (ΕΡΑ)- «πιστεύω ότι θα έχουμε ένα νέο ξεκίνημα ανάκαμψης για τη ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός ξέρει καλύτερα από όλους μας πώς θα γίνει αυτό είτε με αλλαγές προσώπων είτε με αλλαγές πολιτικών».

Αντίθετος ως προς το ενδεχόμενο ανασχηματισμού εμφανίστηκε ο κ. Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος υπενθύμισε (Κανάλι 1) ότι το κυβερνητικό σχήμα «μετρά μόλις οκτώ μήνες ζωής» και πρόσθεσε ότι αυτό που απαιτείται είναι ένταση των ρυθμών παραγωγής πολιτικής και ταχύτερη προώθηση των μεταρρυθμίσεων.(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: