Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Έργα και ταλαιπωρία από την Αιγαίο, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Β.Ζ.


Τα έργα που εκτελεί η Αυτοκινητόδρομος «ΑΙΓΑΙΟ ΑΕ» εντός του νομού μας, απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας.
Το ζήτημα των έργων «εν μέσω θέρους», έβαλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπαθανασίου. Ο κ. Παπαθανασίου, υποστήριξε ότι η τουριστική καλοκαιρινή σεζόν για το νομό μας είναι σύντομη και θα έπρεπε να είχε ζητηθεί από την παραχωρησιούχο αν μη τι άλλο να μην εκτελέσει έργα αυτήν την περίοδο, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, είπε ότι θα πρέπει αυτό να επισημανθεί στην εταιρεία, ώστε την επόμενη χρονιά να μην προχωρήσει σε παρακάμψεις, τουλάχιστον για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Απαντώντας ο Νομάρχης Πιερίας, ότι πολλές φορές έστειλε επιστολές για το θέμα στην Αιγαίο, ζητώντας οι παρακάμψεις να μην είναι τόσων πολλών χιλιομέτρων. «Η δικαιολογία που προέβαλε η Εταιρεία για το χρόνο των έργων, η οποία έχει και κάποια βάση» είπε ο κ. Παπαστεργίου, «είναι ότι οι συνθήκες αυτήν την εποχή είναι ιδανικές για την τοποθέτηση του αντιολισθητικού τάπητα.»
Ο νομάρχης, με την ευκαιρία, αναφέρθηκε και στην πορεία των εργασιών που εκτελεί η Εταιρεία για την κατασκευή της γέφυρας στην Εθνική Οδό και στο ύψος του βιολογικού καθαρισμού Κατερίνης, σημειώνοντας ότι προβληματίζεται από το γεγονός ότι έχουν περάσει 15 μήνες και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας αποφάσισε να παραχωρήσει ένα όχημα στον Σύνδεσμο της Βόρειας Πιερίας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί, τώρα που παρέλαβε και τα διυλιστήρια της Μόρνας.
Ο κ. Παπαθανασίου, τάχθηκε υπέρ της όποιας βοήθειας, σημειώνοντας πάντως πως αυτό που προέχει, είναι να κατασκευαστούν τα άλλα δύο φράγματα στα Πιέρια, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής.
Απαντώντας ο κ. Παπαστεργίου, είπε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία εδώ και 10 μήνες τουλάχιστον και πλέον βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο νομάρχης Πιερίας, συμπλήρωσε ότι έχουν επικαιροποιηθεί οι μελέτες του συγκεκριμένου έργου και μόλις εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο φάκελος θα πάει ολοκληρωμένος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού η κατασκευή του έργου και η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει μόνο από την Περιφέρεια.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: