Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Στην Εντατική σε κρίσιμη κατάσταση 28χρονος που νόσησε από τη νέα γρίπη Νέο σοβαρό κρούσμα


Ένας 28χρονος άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές σε νησί του Αιγαίου, νόσησε από τη νέα γρίπη και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Η κατάσταση του ασθενούς θεωρείται κρίσιμη.

Το Εθνικό κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σε συνεχή επαφή με το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης του ασθενούς.

Είναι το πέμπτο σοβαρό κρούσμα που παρουσιάζεται στη χώρα μας. Τα προηγούμενα τέσσερα νοσηλεύονται πλέον εκτός κινδύνου.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος έχει πλέον βγει και από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Βελτίωση παρουσιάζει ο 42χρονος που νοσηλεύεται στην Κρήτη, ενώ αποσωληνώθηκαν η 16χρονη Βρετανίδα, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και ένας 30χρονος, ο οποίος είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με πνευμονία.

Κρούσματα σε κρουαζιερόπλοια

Εν τω μεταξύ, σε καλή κατάσταση, αλλά σε απομόνωση νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο 29χρονη Γερμανίδα, βεβαιωμένο σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα κρούσμα της νέας γρίπης, μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Aida Vita σημαίας Ιταλίας.

Το κρουαζιερόπλοιο με 1.464 επιβάτες και 393 μέλη πλήρωμα, απέπλευσε κανονικά στις 20.45 της Τετάρτης για τον προορισμό του αφού πρώτα ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και δόθηκαν από τον αξιωματικό γιατρό και τον πλοίαρχο του πλοίου έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι ουδείς άλλος επιβάτης αλλά και μέλος πληρώματος έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα της νόσου.

Tην Παρασκευή καταπλέει στο Ηράκλειο, από το Κουσάντασι της Τουρκίας, το κρουαζιερόπλοιο «Navigator of Seas», στο οποίο, μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκαν επτά πιθανά κρούσματα της γρίπης τύπου Α -όλοι αλλοδαποί. Το πλοίο θα αποπλεύσει το μεσημέρι της ίδιας μέρας για την Ιταλία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται στην Κεφαλλονιά το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο «Costa Marina», στο οποίο επιβαίνει ένας αλλοδαπός ναυτικός με συμπτώματα της νέας γρίπης.

Το απόγευμα το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει από την Κεφαλλονιά για το Ηράκλειο της Κρήτης. (ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: