Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Και «διάλογος» με τον Θ.Τσουκάτο Έκτακτη σύγκληση της Βουλής και Εξεταστική για τη Siemens ζητά το ΠΑΣΟΚ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!



Την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής με στόχο να συσταθεί εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση Siemens ζήτησε το ΠΑΣΟΚ μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι μόνο μέσω Εξεταστικής θα έλθει στο φως όλη η αλήθεια για την υπόθεση Siemens.

«Διάλογος» ΠΑΣΟΚ-Τσουκάτου

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά την απολογία του Θ.Τσουκάτου στον ανακριτή και ενώ το τοπίο σε σχέση με την απολογία Χριστοφοράκου στις γερμανικές Αρχές παραμένει θολό.

Σε δηλώσεις που έκανε η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη επανέλαβε την επίσημη θέση του Κινήματος ότι στα λογιστικά βιβλία δεν βρέθηκε καμία εγγραφή σχετική με το πόσο του 1 εκατ. γερμανικών μάρκων.

Πάντως, σε επισήμανση δημοσιογράφων ότι «αν ρωτάγατε τον κ. Τσουκάτο σαν ΠΑΣΟΚ θα σας έλεγε πού είναι τα λεφτά, υπονοώντας ότι αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να μπουν στα επίσημα κομματικά βιβλία κανενός κόμματος», η κα Καρακλιούμη δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

«Τα μόνα βιβλία που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική διαχείριση εκείνης της περιόδου είναι αυτά που ελέγχθηκαν, τα οποία και επικαλούμαστε» κατέληξε.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την πικρία που φέρεται να εξέφρασε ο κ. Τσουκάτος για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, η κα Καρακλιούμη αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο κ. Τσουκάτος βρίσκεται σε μια δικαστική διαδικασία.

ΝΔ: Αντιπερισπασμός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν σέβεται το θεσμό της Δικαιοσύνης, ενώ ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης έκανε λόγο για αντιπερισπασμό:

«Κάθε φορά που 'στριμώχνεται'. Όχι μόνον από αντιπάλους, αλλά και όταν δέχεται εξ οικείων τα βέλη, όπως συνέβη σήμερα με την απολογία και τις δηλώσεις του κ. Τσουκάτου» τόνισε.

KKE: Ευθύνες σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Και τα δύο κόμματα είναι βουτηγμένα στα σκάνδαλα, δήλωσε από την Ηλεία η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας πάντως ότι «αυτό είναι ένα μικρό μέρος της πολιτικής τους».

Για την ίδια, το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τα νόμιμα σκάνδαλα: «Και για μας νόμιμο σκάνδαλο είναι η ιδιωτικοποίηση, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η πολιτική απέναντι στους μετανάστες. Όσο υπάρχουν τα νόμιμα σκάνδαλα, υπάρχουν και τα παράνομα» εξήγησε.

ΣΥΝ: Εθισμός στη διαφθορά

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το χειρότερο από την υπόθεση Siemens είναι ότι η κοινή γνώμη εθίζεται στην διαφθορά του πολιτικού συστήματος και στη λεηλασία του δημοσίου συμφέροντος.

«Τα λεφτά που υποτίθεται ότι παρέδωσε ή δεν παρέδωσε ο Τσουκάτος στο ΠΑΣΟΚ και τα οποία το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκει ούτε ξέρει αν παρέλαβε, δεν είναι λεφτά της Siemens. Είναι λεφτά του δημοσίου, του φορολογούμενου πολίτη. Είναι τμήμα από το κόστος, το οποίο προέκυψαν από συμβάσεις επιβλαβείς για το δημόσιο συμφέρον. Και αυτά τα λεφτά πήγαν στα κόμματα εξουσίας» κατέληξε.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: