Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ούτε διαχείριση επιτυχιών

TETARTH 15.07.2009 - ΠΗΓΗ

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

Με συμπαθάτε κ. Πρόεδρε, αλλά πως είναι δυνατόν να έχετε καλύτερη διαχείριση κρίσεων, και ακόμη περισσότερο αποτυχιών ή ατυχιών, όταν η κυβέρνηση σας εμφανίζεται να κάνει τόσο ολιγοφρενή διαχείριση των επιτυχιών της;
Ουδείς αμφισβήτησε ότι είναι επιτυχία ο εντοπισμός της συμμορίας των απαγωγών και της σπείρας των σωματεμπόρων με τους αστυνομικούς συνεργάτες. Μια επιτυχία που πιστώθηκε στην ...ηλεκτρονική αποτελεσματικότητα της ΕΥΠ.
Και ακριβώς αυτή τη στιγμή διαλέγει ο υπουργός σας των Εσωτερικών (ο υπεύθυνος και για την αναθεώρηση του συντάγματος, και για τον «Καποδίστρια 2», μην τον είδατε, και άλλες ...επιτυχίες) να απομακρύνει τον διοικητή της ΕΥΠ.
Ούτε γνωρίζω τον απομακρυνόμενο, ούτε με ενδιαφέρει το πρόσωπο του. Η ουσία του χειρισμού είναι που με προβληματίζει.
Και το ότι ο χειρισμός ήταν «άτσαλος» αποδεικνύεται από το ότι ο μετά δημοσίων επαίνων απομακρυνθείς, έδωσε αμέσως το έναυσμα, με δηλώσεις του στα «ΝΕΑ» να φουντώσουν οι θεωρίες για τους λόγους της απομάκρυνσης.
Όταν δηλώνει «δεν παραιτήθηκα, ο κ. Παυλόπουλος με έπαυσε» και σπεύδει να συμπληρώσει ότι «δεν θα έκανα ποτέ κοπτορραπτική στο υλικό των ακροάσεων», σε έναν τόπο όπου είναι έμφυτη η καχυποψία, εύλογη η δυσπιστία και δημοφιλής η συνωμοσιολογία, δεν θα ανθίσει η φιλολογία περί του «τι άλλο κρύβουν οι μαγνητοφωνήσεις» και περί του ποιοι ισχυροί παράγοντες «έφαγαν» τον κ. Κοραντή;
Απλά πράγματα: Όταν με έναν άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης σας, του οποίου την θητεία ανανεώσατε ως κυβέρνηση μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, δεν καταφέρνετε να φτάσετε αυτή την σχέση σε ένα αίσιο τέλος, τόσο ώστε ο εν λόγω να μη βγαίνει να σας καταγγέλλει, παραβιάζοντας μάλιστα τον άγραφο μεν, παγκοσμίως ισχύοντα δε, νόμο κατά τον οποίο οι απερχόμενοι από τις διοικήσεις μυστικών υπηρεσιών δεν επιδίδονται σε συνεντεύξεις, ε τότε ο υπεύθυνος για τον χειρισμό του θέματος δεν μπορεί να διεκδικεί και επαίνους.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: