Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 15 Ιουλίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Δεν ήξερε τι έλεγε;

Ανακοίνωση καταδίκης των «έκτροπων» που σημειώθηκαν στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου κατά το πρόσφατο συλλαλητήριο της Δημοτικής Επιτροπής αγώνα και του δήμου Λιτοχώρου, εξέδωσε η

ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης
Μεταξύ άλλων καταδικάζει και την εκστομισθείσα (στη συγκέντρωση της πλατείας Λιτοχώρου) ρήση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Τάκη Λεμονόπουλου.
«Είναι εύλογο ότι δεν δεχόμαστε από κανέναν, ιδιαίτερα από πολιτικά πρόσωπα, φράσεις όπως ‘όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος’ και ελπίζουμε ό,τι ειπώθηκε, να ειπώθηκε εν αγνοία του», λέει η ΟΝΝΕΔ.
Πράγμα το οποίο (συγγνώμη κιόλας) δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε. Ξέρουμε ότι μερικές φορές δε γνωρίζει η δεξιά χειρ τι ποιεί η αριστερά η χειρ, αλλά να μη γνωρίζει ο εγκέφαλος τι εκστομίζει ο στόμας, κομμάτι ακατόρθωτο.

Διαζύγιο, λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων
Διαζύγιο πήρε η Διοίκηση του ΟΡΦΕΟ από τον διευθυντή οργάνωσης του Φεστιβάλ Βασίλη Δήμου, μετά την εναρκτήρια εκδήλωση της φετινής διοργάνωσης.
«Σε μια ομάδα, η οποία κάνει ένα πρόγραμμα, πρέπει να υπάρχει ομοψυχία», μας είπε ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Ιάκωβος Τασχουνίδης, όταν του ζητήσαμε να μας εξηγήσει τους λόγους.
«Όταν ένα άτομο δεν ακολουθεί αυτό το πρόγραμμα», συνέχισε, «σημαίνει ότι υπάρχει ασυμφωνία στη συνεργασία μας. Δεν ακολουθούσε τις αποφάσεις του Δ.Σ και το Δ.Σ τον απάλλαξε των καθηκόντων του».
Τελεία και παύλα. …Ή θα έχει και συνέχεια;

Από το Νοσοκομείο Κατερίνης (όπου οι γιατροί διέγνωσαν σκωληκοειδίτιδα) μεταφέρθηκε εσπευσμένα (με δική του επιθυμία, μάθαμε) στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο τέως υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Τι στο καλό; Δεν είχε εμπιστοσύνη στο δημόσιο νοσοκομείο ούτε για μια εγχείριση σκωληκοειδίτιδας;
Ή μήπως δεν του άρεσε ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός του νοσοκομείου μας;

Παράδοση τανκ κατ’ οίκον!
Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ (που έμεινε με 600 εργαζόμενους, μετά την κατρακύλα της άλλοτε κραταιάς αμυντικής βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας) ανακοίνωσε ότι «η παράδοση των αρμάτων LEOPARD 2, που κατασκευάζονται στην ΕΛΒΟ, θα γίνονται πλέον από τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε χρόνο και τόπο που αυτοί αποφασίζουν».
Σύμφωνα με (όχι και τόσο ασφαλείς) πληροφορίες, η πρώτη παράδοση θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας. Θα μεταφέρουν οι ίδιοι το θηριώδες άρμα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και θα παραδώσουν τα κλειδιά του στον υπουργό Σταύρο Καλαφάτη.

Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων σήμερα και οι έμποροι της Κατερίνης κρατάνε τη ανάσα τους. Άμα και με προσφορές θανάτου (λένε) δεν μαζέψουμε ρευστό, βράσε όρυζα.
Το θέμα είναι πόσο «του θανάτου» θα είναι οι τιμές. Διότι πιο ψόφιες, από αυτές που έχουν τα κινέζικα (όλο το χρόνο) δε γίνεται.

Τρεις την ώρα μας καταγγέλλουν βλαπτικές κατά του περιβάλλοντος συμπεριφορές (μια για ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών, μια για παράνομες αμμοληψίες, μια για ρύπανση ρεμάτων με λογής-λογής λύματα) … αυτή η Οικολογική Αστυνομία του Βύρωνα, η Αγροφυλακή Πιερίας, πού στο καλό κάνει βόλτες και δεν τα βλέπει;
Μόνο τον κλέφτη των καλαμποκιών (αν ενθυμείσθε) έχει τσακώσει μέχρι στιγμής.

Κάτι παραπάνω από 20 είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.
Όπως εγκαίρως μας ενημέρωσαν αυτή τη φορά (και όχι από σπόντα), η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, ενώ είναι πολύ πιθανόν να παραστούν στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Κατερίνης και ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε να δούμε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, συγχρόνως τον Σάββα Χιονίδη και το Γιάννη Αμοιρίδη πολύ, πολύ καιρό και αυτό δεν ξέρω πόσο καλό είναι για την πόλη και για το θεσμό…

Η ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης, καταδικάζει τα «επεισόδια» που έγιναν στις 5 Ιουλίου, έξω από το μετόχι του Αγ. Διονυσίου, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Νίκος Μακρίδης.
Η επιστολή, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Γενικότερα, καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας εναντίον των συνανθρώπων μας, πόσο μάλλον αυτή εναντίον ενός ιστορικού μοναστηριού όπως είναι του «Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω», το οποίο και δεν επιτρέπεται να δέχεται καμία λεκτική μα και ούτε «πρακτική» βεβήλωση».
Η επιστολή καταλήγει με την εξής φράση «εμείς οι νέοι πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας αλλά και της Εκκλησίας ,είμαστε εδώ, έμπρακτα , για να κατακρίνουμε ότι συμβαίνει εναντίον τους, αλλά και να επικροτήσουμε ότι συμβαίνει υπέρ τους».
Ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος… το Μοναστήρι έχει δίκιο και ο δήμος Λιτοχώρου άδικο…. Είναι κι αυτό μια κάποια θέση, προτιμότερη από την παρατεταμένη (γενικότερη) μουγκαμάρα….
Ελλάς, Ελλήνων, ΟΝΝΕΔιτών…

«Τσουνάμι» εξελίξεων, μαθαίνω ότι αναμένεται σε παραλιακό Δήμο του Νομού μας…
Παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων και άλλα «συγκλονιστικά» γεγονότα, δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβούν, εξαιτίας της απόφασης του δημάρχου της περιοχής να είναι και πάλι υποψήφιος, αθετώντας υποσχέσεις προς συνεργάτες του περί του αντιθέτου!

Οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας και της Ημαθίας, βγαίνουν σήμερα στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές του προϊόντος τους…
Μάλιστα, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση θα μοιράσουν ροδάκινα στην παραλία!
Στην παραλία της Πέλλας ή της Ημαθίας;;;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: