Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Eυ.Βενιζέλος: "H κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική νομιμοποίηση να κυβερνά"


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 Ιουνίου 2009, -ΘΕΜΑ

«Ο Έλληνας πολίτης καταλόγισε σήμερα ευθύνες και ελπίδες στο ΠΑΣΟΚ ενώ αποδοκίμασε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και επισήμανε:

«Είναι μια μεγάλη και καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μια νίκη που δείχνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Είναι μια συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας.

Μας απασχολεί βέβαια η μεγάλη αποχή, η ασυνήθιστα μικρή συμμετοχή των πολιτών. Μας δείχνει το πρόβλημα σχέσης εμπιστοσύνης του πολίτη με το πολιτικό σύστημα. Όλοι πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτή τη σχέση.

Πρόκειται όμως για μέρα πανηγυρισμών αλλά και μέρα ευθύνης. Ο πολίτης καταλογίζει τις ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και παράλληλα εναποθέτει ευθύνες και ελπίδες στο ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά το ζήτημα για εθνικές εκλογές ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι; «Ζήτημα εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων. Είχαμε ζητήσει εκλογές πριν από καιρό. Είχαμε ζητήσει μαζί με τις ευρωεκλογές να είχαμε και Εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διαχειριστεί την κρίση που υπάρχει. Ο κ. Καραμανλής μπορεί να οχυρωθεί πίσω από τους 151 βουλευτές μαζί με τον Παυλίδη αλλά έτσι δεν μπορεί να κυβερνήσει».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: