Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Εκλογές τώρα θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 Ιουνίου 2009, ΘΕΜΑ

του Γιάννη Μακρυγιάννη

Το αίτημα για πρόωρες εκλογές, που έχει διατυπώσει εδώ και μήνες, αναμένεται να επαναφέρει με μεγαλύτερη ένταση από σήμερα το βράδυ το ΠΑΣΟΚ, έχοντας πλέον να επικαλείται τη μεγάλη και μάλλον απρόσμενη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της προηγούμενης εβδομάδας, νίκη στις ευρωεκλογές. Για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης σηματοδοτεί τη θεαματική και πειστική συνάμα ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα και ασφαλώς δημιουργεί θέμα αναντιστοιχίας της κυβέρνησης με τη λαϊκή βούληση.

Τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κινήματος να καταδικάσουν την κυβέρνηση, αφού είχαν έγκαιρα χαρακτηρίσει την αναμέτρηση ως δημοψήφισμα και πλέον ερμηνεύουν το μήνυμα των ψηφοφόρων ως μήνυμα για αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν με νόημα ότι οι ίδιοι ουδέποτε έθεσαν κάποιον πήχη για τις ευρωεκλογές, παρά μόνο μίλησαν για μία καθαρή νίκη. Και η νίκη με διαφορά, που αγγίζει και μάλλον θα ξεπεράσει τελικά τις έξι μονάδες, είναι όχι απλώς μία καθαρή νίκη, αλλά συνολική αποδοκιμασία για την κυβέρνηση, αποδοχή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ και σηματοδοτεί την επιτακτική ανάγκη για εθνικές εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει κατηγορηματικά τα επιχειρήματα, που διατυπώνονται από στελέχη της ΝΔ για την υψηλή αποχή, με την οποία καταβάλλεται μία προσπάθεια να υποβαθμιστεί το εκλογικό μήνυμα, τονίζοντας ότι η αποχή αφορά πρωτίστως το κυβερνών κόμμα και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων του και όχι τη συνολική κατεύθυνση που δείχνουν οι κάλπες των ευρωεκλογών. «Η φορά των πραγμάτων έχει διαγραφεί ήδη» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου παρακολούθησε με ανθρώπους του συγγενικού περιβάλλοντος και στενούς συνεργάτες του τα exit polls στην οικία του στη Νέα Ερυθραία και αργότερα αναμένεται να φτάσει στην Ιπποκράτους. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να συγκεντρώνονται στελέχη και μέλη του Κινήματος, που ετοιμάζουν μεγάλη υποδοχή στον πρόεδρο του κόμματος. Ήδη οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος όπου βρίσκεται το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: