Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Επίμων ο πρωθυπουργός μπροστά στις εξελίξεις και τις ανατροπές

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Μπροστά στη μεγαλύτερη ήττα της τα τελευταία χρόνια βρίσκεται η ΝΔ, ωστόσο ο πρωθυπουργός μολονότι αναγνώρισε το μήνυμα διαμαρτυρίας, δηλώνει σταθερά προσηλωμένος στην πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα.
Έτσι κι αλλιώς, η σκανδάλη των πολιτικών εξελίξεων έχει σημάνει, έστω και αν καθυστέρησε το υπουργείο Εσωτερικών να δώσει την πραγματική εικόνα του εκλογικού πίνακα, κι έτσι να βρεθεί ο Κώστας Καραμανλής σε σχετικά ευνοϊκό κλίμα, για να κάνει τις δηλώσεις του.

Η σημερινή μέρα αποτελεί αφετηρία για σημαντικές μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό. Κομβικό σημείο ερμηνείας των εξελίξεων στην κυβέρνηση αποτελεί η φράση του πρωθυπουργού για ταχύτητα πια και αποφασιστικότητα στη λήψη των αποφάσεων. Και τούτο, επειδή μέχρι τώρα είχε κατηγορηθεί για αναβλητικότητα στην ανάληψη των όποιων πρωτοβουλιών και κυρίως αυτών που θα αντιμετώπιζαν τα σκάνδαλα. Πληροφορίες για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είχαν διοχετευτεί ακόμα και λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αλλά πλέον θα πυκνώσουν τώρα και οι εισηγήσεις στον πρωθυπουργό, αλλά και οι πιέσεις των όποιων υποψήφιων να θιγούν, για να μην αλλάξει τίποτα.

Σταθερότητα αναμένεται στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον μέχρι την ώρα να αναλάβει τα καθήκοντά του στην Ευρωβουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, γνωρίζει ότι για το βήμα, το οποίο χρειάζεται για να φτάσει στο κατώφλι της εξουσίας, απαιτούνται πολλά ακόμα, όσο και αν μοιάζει να βρίσκεται κοντά. Αυτό το ποιοτικό «κάτι» του το θύμισε χτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνοντας έτσι διατεθειμένος να συνεχίσει να καταθέτει τις απόψεις του, ακόμα και σε στιγμές που άλλοι απλώς περιμένουν.

Ο σαφέστερος όλων των αρχηγών για τις αλλαγές που απαιτούνται στο κόμμα του ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει και τα περισσότερα εσωκομματικά προβλήματα μέχρι πριν λίγες μέρες από το άνοιγμα της κάλπης. Από σήμερα αναμένονται εξελίξεις τόσο στον ΣΥΝ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη και περιορίστηκε σε ποσοστά κοντά σε αυτά του 2004.

Αβέβαιο είναι το μέλλον μόνο των Οικολόγων. Ενώ τα δημοσκοπικά ποσοστά τους παρουσίαζαν ως καταλύτες των εξελίξεων, έμειναν τελευταίοι και έχουν πλέον να αποδείξουν πολλά, μέχρι να φτάσουν μπροστά στις κάλπες των εθνικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: