Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ευτελισμός του λόγου

Άρθρο του Θανάση Παπαγεωργίου, π. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.06.2009

Διασύρεται η πολιτική αντιπαράθεση παραμονές Ευρωεκλογών, απ τους Κυβερνητικούς πρωτομάστορες. Δεν έχουν τίποτα να προτείνουν και επιλέγουν την πιο ακραία υποβάθμιση του πολιτικού λόγου. Η αντοχή στην κριτική του Κυβερνητικού έργου έχει μηδενιστεί κι αντιτάσσουν με ωμότητα την εκτροπή στα «ρηχά» θέματα.

Επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός το ξαφνικό, όσο και πρόωρο, κλείσιμο της Βουλής για δύο «σημαντικούς» δήθεν λόγους. Για να επικεντρωθεί η συζήτηση στα προβλήματα του λαού. Για να ξεφύγει η πολιτική αντιπαράθεση από το αναμάσημα των σκανδάλων. Τώρα, χωρίς Βουλή και αντίλογο η Κυβέρνηση ασχημονεί.

Καταδικάζει στον ευτελισμό τον προεκλογικό διάλογο. Και αναδεικνύει σε κυρίαρχο ζήτημα τη φράση της Ρόζας Λούξεμποργκ «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που χρησιμοποίησε με ακρίβεια ο Γιώργος Παπανδρέου. Μπορεί η Δεξιά να απορρίπτει κάθε φιλολαϊκή μεταρρύθμιση, κοινωνική ή οικονομική αλλά δεν αγνοεί ότι στη λέξη βαρβαρότητα είναι επιστρατευμένα τα Κυβερνητικά κατορθώματα της ανεργίας, της αδικίας, της ανισότητας, της φτώχιας, της ανασφάλειας, των δομημένων ομολόγων, της ΜΕΒΓΑΛ και των υποκλοπών, του Βατοπεδινού «έπους», των άγονων γραμμών και τόσων άλλων. Κατορθώματα που παραβιάζουν βάρβαρα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του πολίτη. Αυτά αποτελούν τη σύγχρονη βαρβαρότητα.
Ανασύρει την αρνητική διαφήμιση κατά παντός ...πολιτικού αντιπάλου και «ξαμολά» σμήνη από παπαγάλους που δήθεν δυσφημούν την ίδια τη χώρα. Παπαγαλία είναι η Ευρωεκλογολογία της ΝΔ που με επιμονή απεμπολή τα προβλήματα του λαού, με φτερουγίσματα και εκκωφαντικά κρωξίματα, αφού δεν έχει κάτι να πει.
Αρνήθηκε ο κ. Καραμανλής την τηλεοπτική μονομαχία με το Γιώργο Παπανδρέου εκτός από το ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών που έγινε. Η ευκαιρία συζήτησης των προβλημάτων κι ανάδειξης λύσεων απ τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων, έχει ακυρωθεί. Η άρνηση της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης είναι σαφής απόρριψη του διαλόγου απ το Πρωθυπουργό.
Εκτρέπει με επιμονή η Κυβέρνηση την προεκλογική αντιπαράθεση σε δευτερεύοντα και ανούσια θέματα. Έχει τους λόγους της. Δε θέλει γιατί δε μπορεί να προτείνει. Και αντί της θέσης, επιλέγει την άρνηση και ακροβατεί με την αρνητική διαφήμιση.

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: