Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ πάει φουλ για πρόωρες το Μάρτιο

Το ΠΑΣΟΚ πάει φουλ για πρόωρες το Μάρτιο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Θα αναγκαστούμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας για να κατέβουμε σε εκλογές». Με αυτήν την απάντηση στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του Alpha, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο τις προθέσεις του και προαναγγέλλει ότι ακόμα και αν η πρόταση Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο Κάρολος Παπούλιας, αν δεν πάμε στην κάλπη νωρίτερα, το φθινόπωρο, το Μάρτιο το ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει πρόωρες εθνικές εκλογές. Οπως και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΕΤ έτσι και στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε πολύ σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για τις αποδράσεις κεντρικών προσώπων της υπόθεσης Siemens στο εξωτερικό. Με επίκεντρο, δε, την υπόθεση της ειδοποίησης από την πρεσβεία της Ουρουγουάης που «χάθηκε» για κάποιες ημέρες σε υπηρεσιακά και υπουργικά γραφεία, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ενδοκυβερνητική ολιγωρία ζητώντας και πάλι την παραίτηση των αρμόδιων υπουργών.
«Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ήταν το κεντρικό σύνθημα στη χθεσινοβραδινή ομιλία του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές έστειλε νέο μήνυμα υπέρ της συμμετοχής και πραγματοποίησε πάλι άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ζητώντας τους «να μην απογοητεύονται επειδή προδόθηκαν από τη Ν.Δ. και να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για μια νέα αρχή». Χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη επικράτησαν «εικόνες από τα παλιά», αλλά και συνθήματα όπως «όχι στα golden boys», ενώ ικριώματα, πανό, γερανοφόρα οχήματα, μπάνερς και μπαλόνια, πλαστικές σημαίες, μεγάφωνα, φώτα, τύμπανα και συνθήματα διαμόρφωναν το κλίμα στην εκδήλωση στην οποία μίλησε σε χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Πρώτα ο πολίτης» ήταν το σύνθημα στην εξέδρα που είχε στηθεί στην κορυφή της πλατείας Αριστοτέλους, προς τη θάλασσα. Στην Τσιμισκή και πιο πάνω στη Β. Ηρακλείου, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν πανό που έγραφαν: «Η εργασία είναι δικαίωμα», «Στήριξη στο μικρομεσαίο επιχειρηματία, όχι στα golden boys».
Εν τω μεταξύ, αγωγή εναντίον της εφημερίδας «Αυριανή» κατέθεσε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζοντας συκοφαντικό το χθεσινό της πρωτοσέλιδο με τίτλο «Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε 147.000.000 ευρώ στη Siemens». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει μια συκοφαντία κεντρικό προεκλογικό ζήτημα. Υποστηρίζει ότι η συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ δεν αποτελεί κάτι το μεμπτό. Διαψεύδει δε τον ισχυρισμό κυβερνητικών και κομματικών πηγών της Ν.Δ. ότι «κατέβασε» από την ιστοσελίδα του το ότι συμμετείχε στο Δ.Σ. του ΟΤΕ το 2002, λέγοντας ότι η σχετική αναφορά δεν υπάρχει στο βιογραφικό του στο site της Βουλής διότι δεν είναι πια βουλευτής, υπάρχει όμως στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.
Παρέμβαση για το Σκοπιανό από τη Βεργίνα
«Μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος είναι εκείνη που θα αποκαταστήσει τις καλές σχέσεις και θα ανοίξει το δρόμο των Σκοπίων για την Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε χθες από τη Βεργίνα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Με αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για ολιγωρία στο Σκοπιανό, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμία λύση διπλής ονομασίας των Σκοπίων και έστειλε μήνυμα στη γειτονική χώρα: «Θέλουμε ένα φίλο, ένα γείτονα λαό. Ομως θα πρέπει να κατανοήσει η ηγεσία της γείτονος χώρας ότι οι καθαρές σχέσεις, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους», είπε ο κ. Παπανδρέου και προανήγγειλε πρωτοβουλίες, εφόσον το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Ε.Ε. για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος.ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Ελεύθερος Τύπος

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: