Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Πρωταθλητές της…παραπλάνησης


ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

(http://orfni.blogspot.com)

Επειδή την προσεχή Κυριακή ψηφίζουμε με πολιτικά και όχι κοινοτικά κριτήρια.
Επειδή τα…μπλε παπαγαλάκια έχουν ξεσαλώσει (άξιος ο μισθός τους).
Επειδή το ψέμα και η παραπλάνηση έχουν γίνει κυβερνητική πρακτική.
Επειδή δεν είμαστε ηλίθιοι, αλλά ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες.
Επειδή τα γραπτά μένουν και τα ψέματα αποκαλύπτονται.
Θα θυμίζουμε, κάθε μέρα, ποιοι είναι οι πρωταθλητές της παραπλάνησης και του λαϊκισμού
επαναλαμβάνοντας βασικά σημεία της πρώτης ομιλίας του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή το 2004, όταν ανέλαβε πρωθυπουργός.

· Νέα Διακυβέρνηση σημαίνει αυστηρό προσανατολισμό των πράξεων, των αποφάσεων και των συμπεριφορών μας σε αρχές και αξίες. Σημαίνει Διακυβέρνηση με ταπεινότητα και σεμνότητα. Με τόλμη και αποφασιστικότητα. Με οδηγό τη δικαιοσύνη και την αξιοσύνη. Με σεβασμό σε κάθε πολίτη ό,τι κι αν ψήφισε.
· Την έζησε στο πετσί του ο έλληνας, στα 6 αυτά χρόνια, τη…σεμνότητα και ταπεινότητα. Οι αρχές και αξίες έγιναν « κάθε νόμιμο και ηθικό». Υπουργοί…παραπλανήθηκαν, η κρατική περιουσία λεηλατήθηκε (Βατοπέδι), τα ταμεία καταληστεύτηκαν (ομόλογα), κά. Μη τα θυμίζουμε. Τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Όλα έγιναν με…δικαιοσύνη (μεγάλη αλήθεια, αλλά με διαφορετική αντίληψη) και αξιοσύνη. (εδώ γελάνε). Οσο για τον σεβασμό στον πολίτη ότι και αν ψήφισε ας το δουν οι χιλιάδες συμβασιούχοι και η ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ, ώστε να γεμίσει το Δημόσιο με τη νέα γαλάζια γενιά

· Νέα Διακυβέρνηση σημαίνει Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Δεν μιλούμε για Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά για Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Απορρίπτουμε τις ιδιοκτησιακές αντιλήψεις του παρελθόντος. Το κράτος δεν είναι φέουδο κανενός. Δεν διοικείται από συμβούλους Υπουργών, αλλά από τους μόνιμους λειτουργούς του. Λειτουργούς που δεν διαχωρίζονται ανάλογα με τις κομματικές προτιμήσεις τους.
· Ασφαλώς απορρίφθηκαν οι ιδιοκτησιακές αντιλήψεις του παρελθόντος, αφού κυριάρχησε η αντίληψη πως…το κράτος είμαι εγώ και το κόμμα. Από εκεί και πέρα η υπαλληλική ιεραρχία καταργήθηκε, οι σύμβουλοι ανέλαβαν στα στιβαρά τους χέρια την διοίκηση και οι…κουμπάροι την παραδιοίκηση. Ολοι με αξιοκρατικά κριτήρια, όχι κομματικά. Και εδώ γελάνε για την μεγάλη επιτυχία του Καραμανλή να καταργήσει την κομματικοποίηση και να επιβάλει την αξιοκρατία. Virtual reality κατάσταση.
· Νέα Διακυβέρνηση σημαίνει, βέβαια, και αλλαγή πολιτικής. Αλλάζουμε πολιτικές για να κάνουμε πραγματικότητα τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Κρατούμε ό,τι θετικό έγινε ή δρομολογήθηκε στα χρόνια που πέρασαν. Προχωρούμε άμεσα στις αναγκαίες βελτιώσεις και προσαρμογές. Δεν γκρεμίζουμε. Δημιουργούμε και προσθέτουμε.
· Το πρώτο θετικό έγινε με την απογραφή του Αλογοσκούφη, που οδήγησε σε…δύο επιτηρήσεις και στην μεγάλη «επιτυχία» της οικονομικής πολιτικής που ζούμε σήμερα Που την ζουν όλοι οι Ελλήνες, ανεξάρτητα που ανήκουν πολιτικά. Που την βιώνουν τα 2.000.000 Ελληνες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας, οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος. Εδώ δεν χρειάζονται λόγια.

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: