Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Από μια άλλη οπτική γωνία 27.6.2009

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.06.2009 ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

Κύριε Διευθυντά, καλημέρα σας

Προ ημερών (11/6/09) διάβασα, στην πρώτη σελίδα της έγκριτης εφημερίδας σας, ένα «Σημείωμα» που επιμελείται ο συνεργάτης σας με τα αρχικά Α.Κ. και το απευθύνει σε έναν... υποθετικό; «Αδάμαστο».

Σ αυτό αναφέρεται στην μεγάλη αποχή κατά τις τελευταίες Ευρωεκλογές και με το γνωστό στους αναγνώστες σας... κουλτουριάρικο τρόπο - ύψος του προσπαθεί να παρουσιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) ως το μείζον κακό της χώρας μας, και όλους όσους την αποδέχονται (με τα όποια αλήθεια μειονεκτήματά της) ή εργάζονται για την ύπαρξη και τη βελτίωσή της ως «βαθειά νυχτωμένους».

ΔΗΜΜΟΣ ο συνεργάτης σας, με τα αρχικά Α.Κ. χρησιμοποιεί τεχνηέντως (είναι... καλλιτέχνης σ αυτά) λέξεις - φράσεις που αγγίζουν ευαίσθητες ανθρώπινες χορδές, προσπαθώντας να επηρεάσει άτομα, κυρίως απληροφόρητα, ή άτομα που εκ ιδιοσυγκρασίας ρέπουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Προφανώς μπερδεύει τους διάφορους διεθνείς οργανισμούς, ενώσεις, συμμαχίες κ.λ.π. με τα «φιλόπτωχα ταμεία», νομίζει ότι εκεί μοιράζονται μόνο «πακέτα», αγνοεί ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το δούναι και λαβείν, δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Το κάθε κράτος κάνει τους υπολογισμούς του και όταν διαπιστώσει ότι θα έχει κάποιο θετικό ισοζύγιο ζητά την εισδοχή του, αλλιώς κάθεται στη γωνία, απ έξω, και παρακολουθεί τα «τραίνα» που περνούν, μπροστά του.

Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν. Προφανώς ο συνεργάτης σας Α.Κ. δεν βλέπει τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν πολλά κράτη για να εισέλθουν (...φιλάνε κυριολεκτικά «κατουρημένες ποδιές»).

Αν και εμείς βλέπουμε και εκτιμήσουμε ότι δεν μας συμφέρει, ας πάρουμε... το καπελάκι μας εγκαταλείποντας τις θέσεις μας για να παραμείνουμε στο δικό μας «περιχαρακωμένο στρατόπεδο» του στυλ Αλβανίας της περιόδου Εχβέρ Χότζα (γιατί η σημερινή Αλβανία τρέχει με... «εκατό» και σε λίγα χρόνια ίσως μας προσπεράσει, έτσι θα μας αναγκάσει να βλέπουμε στη συνέχεια τα... «οπίσθιά» της).

Το πρόβλημα, κατά την άποψή μας, είναι η παρακολούθηση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και από τους Ευρωβουλευτές μας, που μόλις πρόσφατα εκλέξαμε, των δικαιωμάτων της χώρας μας και ει δυνατόν τη βελτιστοποίησή τους. Όχι υποχωρήσεις. Πολλά περιθώρια υπάρχουν για βελτίωση σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό κ.λ.π. πεδία.

Είναι ικανές προς τούτο οι εκάστοτε κυβερνήσεις; Εξεταστέο.

Είναι ικανοί προς τούτο οι εκάστοτε Ευρωβουλευτές μας ή υστερούν χαρακτηριστικά; Μήπως τοποθετήθηκαν στη θέση αυτή λόγω, ας πούμε, μαμάς, πεθερού, φίλης, ... κουμπάρου ή άλλων διασυνδέσεων; Εξεταστέο.

Οι αγώνες, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να δίνονται και να κερδίζονται ή να χάνονται, μέσα στους χώρους αυτούς, όχι απ έξω απομονωμένοι στη δική μας «φωλιά», γιατί κανείς δεν θα μας δίνει σημασία. Δεν αποτελούμε δα και τον «ομφαλό» της γης!

ΔΗΜΜΟΣ, συνήθως εμείς οι Έλληνες, πολλές φορές, ανίκανοι όντες να ... αρμενίσουμε το σκάφος, που λέγεται Ελλάδα, επικαλούμεθα ως δικαιολογία ότι είναι δήθεν... στραβός ο γιαλός. Για όλα μας φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός ημών. Για τον «κακό μας τον καιρό» και την «τύφλα στα μάτια μας» έχεις ακούσει ΔΗΜΜΟΣ;

Αυτά τα λίγα ΔΗΜΜΟΣ και «καληνύχτα» στον «βαθειά νυχτωμένο» (δική του είναι η φράση) συνεργάτη σας με τα αρχικά Α.Κ.

Ευχαριστώ

ΘΟΥ - ΒΟΥ 13/6/09

ΣΗΜ. ΔΗΜΜΟΣ: Οι απόψεις του ΘΟΥ ΒΟΥ είναι απλές και απόλυτα κατανοητές.

Τα όσα γράφει και γενικά όποιες απόψεις εκφράζει ο κ. Α.Κ. (Ανδρέας Κολλάρος) είναι αποκλειστικά δικές του και δεν θέλουμε να τις σχολιάζουμε. Τις αφήνουμε στην κρίση του κάθε αναγνώστη και του κάθε σκεπτόμενου πολίτη.

Τα όσα γράφει ο ΘΟΥ ΒΟΥ ως σχόλιο στις απόψεις του Α.Κ. ίσως είναι περιττά.

Περισσότερο ενδιαφέρουν οι θέσεις παρά οι αντιθέσεις, οι οποίες μερικές φορές είναι μόνο αντίδραση.

Για να ολοκληρώσω τα όσα γράφει ο ΘΟΥ ΒΟΥ θα προσθέσω μόνο μία άποψη. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του στα όσα εκφράζει για την πορεία της χώρας μας. Για τη θέση της στον Ευρωπαϊκό χώρο και όχι μόνο τον γεωγραφικό. Για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, οι οποίες απορρέουν απ αυτές τις σχέσεις.

Ο απομονωτισμός, όπως τον έζησε η Αλβανία και τα αποτελέσματα του οποίου είναι ορατά και δια «γυμνού οφθαλμού», δεν αφήνουν καν περιθώρια σχολίου.

Το μόνο που θα προσθέσω είναι το γεγονός της ύπαρξης μιας άλλης άποψης, η οποία αν δεν υπήρχε δεν θα μας έδινε αφορμή για να πούμε και εμείς τα επιχειρήματά μας, όπως στην προκειμένη περίπτωση τα εκφράζει ο ΘΟΥ ΒΟΥ και με τον οποίο, για άλλη μια φορά θα πω και θα ολοκληρώσω, ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: