Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΜΑΙΟΥ 2009

28/05 Υπέρ της υιοθέτησης κυρώσεων κατά της Β.Κορέας η Ρωσία
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει για την υιοθέτηση κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας μετά από την πυρηνική δοκιμή της τελευταίας
28/05 Γ. Παπακωνσταντίνου: "Η αποχή δεν είναι στάση"
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριηε ότι η αποχή δεν είναι στάση, η συμμετοχή δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε πορεία.
28/05 Εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο στη Ρεβυθούσα
Το στόχο της κυβέρνησης για σύνδεση 85 χιλιάδων νοικοκυριών στο Δίκτυο Φυσικού Αερίου ως το τέλος του 2009 και συνολικά 250 χιλιάδων ως το τέλος του 2010 επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
28/05 Νέα επίθεση κατά του Ιράκ
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το πρωί της Πέμπτης μεγάλη ομάδα κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ σύμφωνα με ανακοίνωση το τουρκικού επιτελείου στρατού.
28/05 Ισλανδία: Ψηφοφορία στη βουλή για αίτηση ένταξης στην Ε.Ε.
Ψήφισμα για την υποβολή αίτησης ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε προς έγκριση ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας, Ossur Skarphedinsson, στο κοινοβούλιο της χώρας.
28/05 Νικητές οι "Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία"
Η παράταξη "Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία" του νυν προέδρου Πάνου Σόμπολου, ήταν η νικήτρια των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ, καταλαμβάνοντας τέσσερις έδρες στο νέο ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.
28/05 Συνάντηση Μπακογιάννη με δήμαρχο Μόρφου
Την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για την κάμψη της "τουρκικής αδιαλλαξίας και προκλητικότητας" και την προώθηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, ζήτησε ο δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη.
28/05 Ισχυρός σεισμός στην Ονδούρα
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη βορειοανατολικά του Ροατάν, στην Ονδούρα, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών.
28/05 Νατοϊκή επιχείρηση εναντίον Ταλιμπάν
Δυνάμεις του NATO και της αφγανικής αστυνομίας πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον σημείου συγκέντρωσης μαχητών Ταλιμπάν.
28/05 Συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα με Μαχμούντ Αμπάς
Με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί την Πέμπτη, στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος.
28/05 Έπίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτών στη ΝΑ Τουρκία
Έξι τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης από έκρηξη νάρκης στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.
28/05 Συναγερμός σε ΗΠΑ και Ν. Κορέα
Οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ τέθηκαν σε υψηλότερο επίπεδο επιφυλακής μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θεωρεί πλέον άκυρη την εκεχειρία που ίσχυε στη χερσόνησο για πάνω από πέντε δεκαετίες.
28/05 Ομπάμα: Διόρισε νέους πρεσβευτές σε Ιαπωνία, Ινδία, Σρι Λάνκα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διόρισε νέους πρεσβευτές της χώρας στην Ιαπωνία, στην Ινδία και στη Σρι Λάνκα, μεταξύ άλλων χωρών, εν μέσω της έντασης στην Ασία, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες.
28/05 Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εφ΄όλης της ύλης συνεντεύξεις, ενόψει των ευρωεκλογών, την Τετάρτη, του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου καταλαμβάνουν τα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών φύλλων της Πέμπτης.
28/05 Έκθεση-κόλαφος για τη Γαλλική Αστυνομία
Οι διαδικασίες στη Γαλλία όσον αφορά τις έρευνες για κακομεταχείριση από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου "δεν είναι σύμφωνες προς τις διεθνείς νόρμες".
28/05 Βαρύτατες ποινές για χρηματοδότηση της Χαμάς
Δικαστήριο στις ΗΠΑ καταδίκασε δυο ιδρυτές μιας ισλαμικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, κατηγορούμενους για "παράνομη χρηματοδότηση" της ισλαμιστικής παράταξης Χαμάς με 12,4 εκατ. δολάρια, σε ποινές κάθειρξης 65 ετών.
28/05 Οι Γερμανικές αρχές ζητούν διευκρινίσεις για τα αδικήματα του Μ. Χριστοφοράκου
Διευκρινίσεις από την Ελληνική δικαιοσύνη ζήτησαν οι Γερμανικές αρχές σχετικά με το αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που αντιμετωπίζει το πρώην στέλεχος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος.
28/05 Ασθενής δόνηση στα Κύθηρα
Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.23 τα ξημερώματα της Πέμπτης, με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά των Κυθήρων, 270 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: