Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε την κατάλληλη πολιτική κίνηση στη σκακιέρα του Μεσανατολικού. Συναντήθηκε με εκπρόσωπο...

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
…της οργάνωσης "The Free Gaza Movement", μιας από τις διεθνείς οργανώσεις που στηρίζει τη νόμιμη και εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση της Γάζας (Χαμάς)
Ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Paul Larudee

(από αριστερά) Paul Larudee, ο λαϊκός αγωνιστής Αντώνης Καρράς, ο γιατρός Θανάσης Νησιώτης, που χειρουργούσε στη βομβαρδιζόμενη Γάζα και ο Γιώργος Παπανδρέου
Τα σχόλια των Παλαιστινιακών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων χαιρετίζουν αυτή την πολιτική κίνηση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που αναδεικνύει μια νέα πολιτική για τους σοσιαλιστές στην Ευρώπη κι όχι μόνον.
Η «εμμονές» των ΗΠΑ και της Ευρώπης να μην θέλουν ν’ αναγνωρίσουν την κυβέρνηση που επέλεξε ο Παλαιστινιακός λαός -μάλιστα με εκλογικές διαδικασίες υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης-, τώρα έχουν μια νέα πραγματικότητα ν’ αντιμετωπίσουν: θα πρέπει τώρα να λάβουν σοβαρά την κίνηση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Paul Larudee, στον οποίο η κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα του έχει δώσει για τους αγώνες του το Παλαιστινιακό Διαβατήριο, σηματοδοτεί μια νέα αριστερή πολιτική για τους σοσιαλιστές;
Είναι δεδομένο ότι μ’ αυτή τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε σε κάθε κατεύθυνση ότι γνωρίζει πολύ καλά το παρελθόν και την ιστορία του κινήματος (βλ. Ανδρέα Παπανδρέου) και πως γνωρίζει πολύ καλά που το οδηγεί.
Συγχαρητήρια γι’ αυτή τη συνάντηση, ίσως πρέπει ν’ αποδοθούν και στους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, που χειρίζονται το θέμα, για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου, τώρα που πολλοί ευρωβουλευτές απαιτούν την αναγνώριση της εκλεγμένης κυβέρνησης στη Γάζα.
Όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι, που στέκονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, πιστεύουν ότι αυτή η πολιτική κίνηση σηματοδοτεί νέες προοπτικές για να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι στην πατρίδα τους, αλλά και για να τεθεί ένα τέλος στον απάνθρωπο αποκλεισμό των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Γάζας.

* Πηγή φωτογραφιών: "www.papandreou.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια: