Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ολομέτωπη επίθεση

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 -ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Ολομέτωπη κριτική στη διοίκηση του Δήμου Λιτοχώρου, εξαπέλυσε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου, σε συγκέντρωση-απολογισμό των πεπραγμένων του συνδυασμού της, χθες το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου, κατηγορώντας τον δήμαρχο για «αλαζονεία και απαξίωση της αντιπολίτευσης».
Η Διονυσία Τσίρου, αναφέρθηκε αρχικά στην παρουσία του συνδυασμού της, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι από την αρχή της θητείας τα μέλη του ήταν παρόντες σε όσα διαμείβονται στο δήμο και ασκούν αντιπολίτευση γόνιμη με θέσεις και προτάσεις. «Ήμασταν θετικοί σε ό,τι καλό προτείνανε για τον τόπο, αρνητικοί σε ό,τι τον έβλαπτε και προσπαθούσαμε να το αποτρέψουμε. Γνώμονάς μας πάντα είναι το καλό του τόπου μας», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας παράλληλα τη Δημοτική Αρχή ότι δεν «προχώρησε» κανένα από τα μεγάλα έργα που υποσχέθηκε προεκλογικά.
Η κ. Τσίρου, επικέντρωσε την κριτική της, σε μια σειρά ζητήματα που χρόνια απασχολούν το Δήμο Λιτοχώρου, επισημαίνοντας πως η διοίκηση του Δήμου, έκανε πολύ λίγα για τη δρομολόγηση λύσεων.
Αναφερόμενη στον περιφερειακό δρόμο, παραδέχθηκε πως παραδόθηκε η μελέτη τμήματος του περιμετρικού (περιοχή Αγ. Μαρίνας) η οποία είχε ανατεθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, επισημαίνοντας όμως ότι ακόμη «περιμένουμε την υλοποίησή του για δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λιτοχώρου».
Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κριτικής της, είχε να κάνει με την πολιτική της διοίκησης στη ΔΕΑΛ, κάνοντας λόγο «για κακή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης», την οποία απέδωσε στη γενικότερη έλλειψη σχεδιασμού της διοίκησης «και λιγότερο στην οικονομική κρίση». Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στη σύμβαση της ΔΕΑΛ με την εταιρία που έχει αναλάβει την επέκταση του αεροδιαδρόμου του «Μακεδονία», κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι δεν ήταν διεκδικητικός, αφού δεν επεδίωξε ούτε καν ανταποδοτικά οφέλη από την εν λόγω συμφωνία, όπως την ασφαλτόστρωση δρόμων του Λιτοχώρου, «οι οποίοι είναι σε κακή κατάσταση», ενώ κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο εκτίμησε ότι τα λειτουργικά έξοδα της ΔΕΑΛ είναι δυσανάλογα μεγάλα και καλύπτουν μόλις το 40% του ετήσιου τζίρου της, ενώ οι υψηλές τιμές των υλικών της την καθιστούν μη ανταγωνιστική.
Η κ. Τσίρου, μίλησε και για το Βιοτεχνικό Πάρκο, υποστηρίζοντας ότι και στο συγκεκριμένο «μεγάλο έργο για τους επαγγελματίες μας, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις», αφού εδώ και έναν χρόνο έχουν δημοπρατηθεί δύο μεγάλα έργα και δεν έχει εγκατασταθεί ούτε ένας εργολάβος. «Δεν εκταμιεύτηκε η επιδότηση των 2.200.000 ευρώ, αφού δεν ξεκίνησαν οι εργασίες. Εξαντλήθηκαν οι παρατάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προσπάθειες της διοίκησης να μεταφερθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, Δ’ Κ.Π.Σ. το οποίο ακόμη δεν έχει ανοίξει, θέτει σε πολύ δυσμενή κατάσταση την πραγματοποίηση του ΒΙ.ΠΑ», τόνισε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Λιτοχώρου.
Αναφέρθηκε επίσης και στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λιτοχώρου, υποστηρίζοντας πως ακόμη ο Δήμος περιμένει την κατασκευή βιολογικού στο χώρο για την επεξεργασία των στραγγισμάτων του, «γιατί τα τοξικά απόβλητα που φτάνουν και στη ΔΕΑΛ είναι επικίνδυνα για την υγεία των εργαζομένων».
Συνεχίζοντας την κριτική της, αναφέρθηκε και στον βιολογικό της νότιας Πιερίας, ο οποίος αν και έχει παραδοθεί από το 2004, δεν λειτουργεί ακόμη, με τις γνωστές συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής. Η κ. Τσίρου, για το συγκεκριμένο θέμα άσκησε σκληρή κριτική προσωπικά στο δήμαρχο, λέγοντας ότι «δεν έχει αντιληφθεί ή δεν κατάλαβε τη σοβαρότητα του θέματος και αβασάνιστα δίνει προθεσμίες λειτουργίας του έργου για τον Ιούνιο».
Ολοκληρώνοντας, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή «για αλαζονεία και απαξίωση της αντιπολίτευσης», αφού απορρίπτει όλες τις γόνιμες προτάσεις που γίνονται από την αντιπολίτευση.
kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: