Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Αεροσκάφος το προσγείωσε επιβάτης, μετά τον θάνατο εν πτήσει του πιλότου

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Σε ένα περιστατικό που παραπέμπει περισσότερο σε κινηματογραφική ταινία παρά στην πραγματικότητα, επιβάτης προσγείωσε αεροσκάφος με οδηγίες από τον πύργο ελέγχου μετά το θάνατο του πιλότου.

Το αεροπλάνο, ένα δικινητήριο Super King Air, πετούσε πάνω από τη Φλόριντα των ΗΠΑ κατευθυνόμενο προς το Τζάκσον του Μισσισσιπή τη Δευτέρα, όταν ο επιβάτης Νταγκ Γουάιτ επικοινώνησε με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας του Μαϊάμι, αναφέροντας ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στα 9.000 πόδια, κέρδιζε ύψος, και ο πιλότος ήταν αναίσθητος. Εκτός του Γουάιτ, στο αεροσκάφος επέβαιναν η γυναίκα του και οι δύο έφηβες κόρες του.

Ωστόσο, ο επιβάτης δεν πτοήθηκε, καθώς έχει δίπλωμα πιλότου και 130 ώρες πτήσης σε μονοκινητήριο αεροσκάφος Cessna - ωστόσο, το Cessna απέχει πολύ από το αεροσκάφος στο οποίο ο Γουάιτ και η οικογένειά του επέβαιναν εκείνη τη στιγμή. Παρόλα αυτά, υπήρξε επικοινωνία με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας (όπου είχε κληθεί ήδη ειδικός στα αεροσκάφη King Air), από όπου δόθηκαν στον Γουάιτ οδηγίες σχετικά με το πώς θα αποσυνδέσει τον αυτόματο πιλότο και θα προσγειώσει το αεροσκάφος.

Ο θάνατος του πιλότου επιβεβαιώθηκε μετά την προσγείωση του αεροπλάνου. Τα αίτια είναι προς το παρόν άγνωστα.

Η εμφάνιση ιατρικού προβλήματος σε πιλότο εν ώρα πτήσης είναι μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση: οι στατιστικές δείχνουν πως αντιστοιχούν έξι περιστατικά ανά 15-20 εκατομμύρια πτήσεις.Καθημερινή

. kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: