Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Οι Ψωμιάδης Ορφανός και η Τούμπα


Η πολιτική παρακμή κατολίσθησε σε επικίνδυνη ξεφτίλα. Τρανά παραδείγματα οι Ψωμιάδης και Ορφανός που με τις εμπρηστικές τους δηλώσεις πυροδότησαν μια εμπόλεμη κατάσταση στο γήπεδο της Τούμπας. Δεν γνωρίζω και ούτε θέλω να ξέρω αν θα καταδικαστούν οι παίχτες του ΠΑΟΚ για τις πυγμαχικές τους επιδόσεις, μήτε αν τιμωρηθεί το γήπεδο της Τούμπας για τους μπουκαλοβόλους του οπαδούς που έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο το διαιτητικό τρίο αλλά και τους παίχτες του Ολυμπιακού. Μ’ ενδιαφέρει να μάθω αν η τακτική δικαιοσύνη καλέσει τους δύο αυτούς ψηφοσυλλέκτες που με τις ρυπαρές δηλώσεις τους και επί μία εβδομάδα αγκίστρωναν πελατεία από τα ράκη της πλέον δύσοσμης χωματερής. Τους χουλιγκάνους οπαδούς. Επειδή αυτοί ήταν οι ηθικοί αυτουργοί των εκτρόπων που όλη η Ελλάδα άναυδη και φοβισμένη αντίκρισε χτες. Αυτοί είναι οι ένοχοι που με την πολιτική κάλυψή τους εξιέρωναν από τα πριν τα οπλισμένα χέρια των διψασμένων για αθλητικό αίμα τεράτων της ποδοσφαιρικής ζωής.


Αυτοί οι πολιτικά αχρείοι τύποι που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Ούτε εμπρός στην θέα της ίδιας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας τους, που τους προστάζει ότι πάνω και πέρα απ’ όλους και όλα είναι η «αγορά» εντός της οποίας βεβαίως περιλαμβάνεται και η (λέμε τώρα) ποδοσφαιρική αγορά με τις επενδύσεις των εκατομμυρίων ευρώ. Έχουν όμως καταλάβει καλά πως από μόνη της η αγορά δεν είναι σε θέση να εκλέξει τους διαχειριστές. Και καταφεύγουν σε λαϊκότροπα τρυκ του τύπου "κατακρεουργήστε" τους για να γοητεύσουν τους καταναλωτές της!!!


Αν λοιπόν δεν συλληφθούν και πάραυτα καταδικαστούν, προτείνω από την επόμενη φορά οι εικοσιδύο ποδοσφαιριστές να εισέρχονται παρουσία της αυτοκρατορικής ρομφαίας των «κυρίων» Ψωμιάδη και Ορφανού στα γήπεδα σύμφωνα με τους κανόνες των μονομάχων του Κολοσσαίου. Οπλισμένοι στις σπάθες τους και ο πιο γρήγορος να επιβιώσει. Δεν θα γίνει το θέαμα πιο ελκυστικό και φυσικά οικονομικά προσοδοφόρο;

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: