Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Νέες εξελίξεις για το Βατοπέδιο... . Στην εισαγγελέα Αρσένιος και Εφραίμ... . για το "υψηλό κυβερνητικό επίπεδο"!

.
Αίτημα να κληθούν οι δύο μοναχοί κατέθεσε η Στ. Μαντέλη που με τον δικηγόρο της Γ. Μαντζουράνη αρχίζουν να τους χορεύουν στο ταψί!
.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Από τον Γιάννη Παπαζήση
.
Σε νέα φάση μπαίνει η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου μετά την αποκάλυψη της επιστολής Αρσένιου ο οποίος κάνει λόγο για "υψηλό κυβερνητικό επίπεδο" που έδωσε την έγκρισή του για τη διαδικασία ανταλλαγής των εκτάσεων.
Πριν από λίγο η τέως Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη με αίτησή της -μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Μαντζουράνη, προς την Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Ε. Σπυροπούλου, που κάνει τη δικαστική έρευνα του σκανδάλου, ζήτησε να κληθούν οι Αρσένιος και Εφραίμ, ως ύποπτοι, και να εξηγήσουν τι εννοούν με αυτό το απόσπασπα της επιστολής τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ήδη ότι ύστερα από την αίτηση αυτή ο Αρσένιος και ο Εφραίμ καλούνται από την Εισαγγελέα για να πουν τι ξέρουν. Κι επειδή τώρα τα πράγματα άρχισαν να στριμώχνονται, η κίνηση που έκανε η Στ. Μαντέλη μέσω του συνηγόρου της, δείχνει ότι κάποιοι θ΄αρχίσουν να ...χορεύουν στο ταψί. Δεν θα είναι εύκολο να παριστάνουν τους άνετους όπως πριν από λίγο καιρό...
Συγκεκριμένα στην αίτηση που κατατέθηκε ζητείται οι δύο μοναχοί να ερωτηθούν:
α) ποιοι είναι οι μετέχοντες στο «υψηλό κυβερνητικό επίπεδο», όπου «έγινε αποδεκτή η διαδικασία ανταλλαγής» ακινήτων, όπερ μάλιστα «εγγυάται και την πραγμάτωσή της …»,
β) πότε έλαβε χώρα αυτό το γεγονός ,
γ) πότε, πως και μέσω ποιων διαδικασιών και προσώπων επληροφορήθησαν τα ενλόγω κρίσιμα συμβεβηκότα ο μοναχός Αρσένιος και ο ηγούμενος Εφραίμ.
Στην αίτηση μάλιστα τονίζεται χαρακτηριστικά και δηκτικά ότι "η ιδιότητα του μοναχού και ηγουμένου δεν δικαιολογεί προνομιακή μεταχείριση αυτών" καθώς Εφραίμ και Αρσένιος σε αντίθεση με τους άλλους υπόπτους, "όλως παραδόξως δεν υπεβλήθησαν στον κόπο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης, προδήλως … για να μη διακοπεί η μοναστική περισυλλογή και προσευχή των, καθώς και η παράλληλη εργώδης επιχειρηματική δραστηριότητα αυτών"!!!
Επίσης η κ. Μαντέλη, δια του συνηγόρου της, ζητά να κληθεί και...
ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος, ως μάρτυρας και να απαντήσει "πότε και πώς ήλεγξε τη βασιμότητα των γραφομένων του μοναχού Αρσενίου περί του ότι «η διαδικασία ανταλλαγής έχει γίνει αποδεκτή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο», όπερ «ταυτόχρονα μας εγγυάται και την πραγμάτωσή της …», προφανώς πριν δώσει εντολή στο Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, κ. Π.Μήτσαινα, να διαβιβάσει την ενλόγω τηλεομοιοτυπική Επιστολή στην αρμόδια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης με την εντολή να ενημερωθεί για τις ενέργειες αυτής το Γραφείο Υπουργού". Επίσης, "σε ποια πρόσωπα απευθύνθηκε για τον ενλόγω έλεγχο και ποια ήταν η απάντηση των προσώπων, που συμμετείχαν στο «υψηλό κυβερνητικό επίπεδο», που «έγινε αποδεκτή η διαδικασία ανταλλαγής» προς αυτόν."
Αρχίζει νέο ...πάρτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: