Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Προσοχή! κυκλοφορεί κουνούπι τίγρης!

Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2009


Ένα κουνούπι από την Ασία έχει κάνει τις αρχές να ανησυχούν, και με έγγραφό τους να ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμανο για το ασιατικό κουνούπι- τίγρη.
Η Νομαρχία Αθηνών με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με ημερομηνία 13/03/2009, ενημερώθηκε για την εμφάνιση του είδους κουνουπιού Aedes albopictus (Ασιατικό κουνούπι Τίγρης)...

Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρού, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων διευθύνσεων της Νομαρχίας Αθηνών (Πολιτικής Προστασίας, Υγείας, Προστασίας Καταναλωτή, Κτηνιατρικής και Αγροτικής Ανάπτυξης), κατά την οποία αποφασίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες: Την ενημέρωση και των 48 Δήμων που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας Αθηνών, με σκοπό τη λήψη προληπτικών μέτρων για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και τον εντοπισμό τυχόν εστιών ανάπτυξης κουνουπιών (π.χ. λιμνάζοντα, στάσιμα νερά, ανοιχτές δεξαμενές νερού, τεχνητές λίμνες, παλαιά μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων κλπ) και την καταπολέμηση των εστιών. Προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα σε ένθρωπο.
απο troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: