Δακρυγόνα στην Agrotica, ματαιώθηκαν τα εγκαίνια


..

Δακρυγόνα στην Agrotica, ματαιώθηκαν τα εγκαίνια

Δεν εγκαινίασε την έκθεση ο Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα…   "Καυστική" ανακοίνωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.


Εν μέσω… «νεφών» ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.
 Η απόφαση της ματαίωσης, για λόγους ασφαλείας,  ελήφθη σε σύσκεψη, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου της HELEXPO, Τάσου Τζήκα και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Περίπου 20.000 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς, μαζί με παραγωγούς λαϊκών αγορών και ανθοκόμους, «πολιόρκησαν» το Βελλίδειο  παρότι είχε γίνει γνωστό ότι ο κ. Αποστόλου δεν θα κάνει τα εγκαίνια
Αγρότες-διαδηλωτές θεώρησαν ότι  ο υπουργός βρισκόταν το Βελλίδειο κι επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο  με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με αστυνομικούς, ο οποίοι έκαν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Οι αγρότες αποχώρησαν μετά το πέρας των επεισοδίων κι αφού προηγουμένως έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Επεισόδια - Agrotica - Συλλαλητήριο - αγρότες - Θεσσαλονίκη
Επεισόδια - Agrotica - Συλλαλητήριο - αγρότες - Θεσσαλονίκη

Επεισόδια - Agrotica - Συλλαλητήριο - αγρότες - Θεσσαλονίκη

Επεισόδια - Agrotica - Συλλαλητήριο - αγρότες - Θεσσαλονίκη

Αποστόλου: Προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς

Τα επεισόδια δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των αγροτών, οι οποίοι «είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής», υπογραμμίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. .
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αποστόλου:
Μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουμε τώρα, δυστυχώς, μια κλιμάκωση της έντασης.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA, μιας γιορτής για την πόλη και τον αγροτικό κόσμο, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών.
Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ - ΕΚΘΕΣΗ - AGROTICA - ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΤΡΑΚΤΕΡ

Προσωπικά, μετά από την ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΘ με την οποία ματαιώνει την τελετή των εγκαινίων, αλλά και μετά από σχετική παράκληση του Δημάρχου κ. Μπουτάρη, θα αποφύγω κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη που μας φιλοξενεί.
Πρέπει όμως όλοι πλέον να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους: Τα κόμματα, οι θεσμικοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ - ΕΚΘΕΣΗ - AGROTICA - ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΤΡΑΚΤΕΡ
Εμείς ενημερώσαμε τη Βουλή για τις θέσεις μας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν για να αναζητήσουμε λύσεις, όχι μόνον για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά λύσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Θέλω να συγχαρώ τη Διοίκηση της ΔΕΘ για την οργάνωση και τους εκθέτες για τη συμμετοχή τους.
Η συγκυρία είναι ιστορική για τον αγροτικό χώρο: Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και ότι οι προοπτικές είναι ευνοϊκές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η περίοδος 2014- 2015 ήταν η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια που είχαμε αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στην Ελλάδα. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων επίσης αυξήθηκαν.
Υπάρχει ζωντάνια στον αγροτικό χώρο και άρα πεδίο για αναπτυξιακή πορεία.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ - ΕΚΘΕΣΗ - AGROTICA - ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΤΡΑΚΤΕΡ

Έχουμε πόρους -μπροστά μας είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης... Έχουμε πολιτικό σχέδιο... κυρίως όμως έχουμε τους ανθρώπους που θέλουμε να το υπηρετήσουν, τους αγρότες αλλά και τους επιχειρηματίες, όπως αυτοί που συμμετέχουν στην AGROTICA και στηρίζουν το χώρο.
Ο λαός, με την ψήφο του μας έδωσε την εντολή να οδηγήσουμε τη χώρα στο δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που μπορεί να ανοιχτεί μπροστά μας.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε να δώσουμε πολλές και δύσκολες μάχες. Όμως για μας μεγαλύτερη είναι αυτή της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην οποία ο αγροτικός χώρος έχει πρωτεύουσα θέση
ΑΝΤ1