Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΑΣ Συμμορία ανηλίκων Ρομά λήστευε πεζούς και οδηγούς στην Αχαρνών

..
ΕΛΑΣ

Συμμορία ανηλίκων Ρομά λήστευε πεζούς και οδηγούς στην Αχαρνών

Συμμορία ανηλίκων Ρομά λήστευε πεζούς και οδηγούς στην Αχαρνών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ανηλίκων Ρομά, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην Αγία Σωτήρα Αχαρνών.
Μέχρι τώρα έχει συλληφθεί ένας 16χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της σπείρας, 13, 14 και 17 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ' εξακολούθηση, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, μαζί με τους συνεργούς του, από τον Ιούνιο του 2014 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών, μέσα και γύρω από τον καταυλισμό στην Αγία Σωτήρα Αχαρνών.
Οι δράστες εντόπιζαν διερχόμενους πεζούς και οδηγούς οχημάτων και τους ακινητοποιούσαν. Στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα οχήματα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επτά ληστείες και μία κλοπή.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: