Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας, ο Κλίντον και ο... σκύλος που κυνηγάει το αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ, VIDEO)


Ο Τσίπρας, ο Κλίντον και ο... σκύλος που κυνηγάει το αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ, VIDEO)..

Ο Τσίπρας, ο Κλίντον και ο... σκύλος που κυνηγάει το αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ, VIDEO)
http://www.newsit.gr/
Τελευταία ενημέρωση: 28.09.2015 | 07:48
Πρώτη δημοσίευση: 28.09.2015 | 07:48

Στο ετήσιο συνέδριο του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, που κάθισε δίπλα στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και αναφέρθηκε στις επενδύσεις και τη "ρεαλιστική" όπως τη χαρακτήρισε συμφωνία για την Ελλάδα. Τον Έλληνα πρωθυπουργό παρουσίασε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο Μπιλ Κλίντον, από την πλευρά του, καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα πλέκοντάς του το εγκώμιο. Είπε ο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ πριν δώσει το λόγο στον Έλληνα πρωθυπουργό: "Σκεφτόμουν πως αυτό που θέλει η Ελλάδα είναι 100 άνθρωποι με τη δική σας αφοσίωση. Σας ευχαριστώ που (με την καλή έννοια της λέξης) μας γκρινιάξατε να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα".
Ο Μπιλ Κλίντον χαρακτήρισε την Ελλάδα πλούσια χώρα, σε φυσικούς πόρους αλλά και εξαιτίας των ανθρώπων της. "Οι Έλληνες δουλεύουν 25% περισσότερο την εβδομάδα από τους Γερμανούς εργάτες", είπε και αναφέρθηκε στους φόρους που δεν στοχεύουν τους πλούσιους αλλά και στις υποσχέσεις που δόθηκαν και δεν εκπληρώθηκαν ποτέ. Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Οι εργαζόμενοι Έλληνες που δεν έχουν κάνει τίποτα κακό, σας ανέβασαν στην εξουσία σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Θέλω να πείτε ό,τι θέλετε αλλά θέλω να ξεκινήσετε, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αναλύσετε τη στρατηγική σας".
Δεν απέφυγε και ένα αστείο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό όταν του ζήτησε να πει όλα όσα πρόκειται να κάνει για να πείσει τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα: "Τώρα κερδίσατε, είστε σαν τον σκύλο που τρέχει πίσω από το αυτοκίνητο. Τι θα κάνετε όταν το πιάσετε;".


Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Υπάρχει ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον για την υποστήριξη της Ελλάδας, πάνω από όλα ως χώρα που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα στη περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να υπερβεί την κρίση είναι να μπει σε ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, καθώς και να αντιμετωπίσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας και την διαρροή στο εξωτερικό του επιστημονικου δυναμικού μας. Έδωσε έμφαση σε επενδύσεις για έρευνα και τεχνολογία, λέγοντας ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιηθεί το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και να μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα. Τόνισε δε ότι "αυτή η άθλια συζήτηση για το Grexit έχει τελειώσει!".
"Η συμφωνία που υπογράψαμε ήταν δύσκολη απόφαση και ο ελληνικός λαός αναγνώρισε τη μάχη που δώσαμε για να μείνουμε στην ΕΕ. Χρειάζεται να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την κατεύθυνση της Ευρώπη γιατί η πολιτική της λιτότητας ήταν καταστροφική", πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. "Τώρα πρέπει να φέρουμε στο τραπέζι το πρόγραμμα της ανάπτυξης. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα έχει την ικανότητα να καλύψει τις ανάγκες της χωρίς υφεσιακά μέτρα", είπε, λέγοντας ότι "εμείς θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας, αλλά είναι αναγκαίο και για την άλλη πλευρά να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος ώστε να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα".




"Το μεγαλύτερο δώρο της Ελλάδας στον κόσμο είναι η δημοκρατία", είπε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ξαναδωθεί αυτό το δώρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ελλάδα. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μείνει ενωμένη, αλλά αυτό θα γίνει, υπογράμμισε, μόνο εάν η ΕΕ επιστρέψει στην αλληλεγγύη, μοιράζοντας την αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή με όλα τα μέλη της".
"Είναι ανάγκη να γίνουν επενδύσεις τώρα", σημείωσε ο κ. Τσίπρας, και όχι σε μελλοντικό χρόνο. Κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τους Ελληνοαμερικανούς, να υποστηρίξουν την προσπάθεια να ξαναχτιστεί η Ελλάδα. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την πρόθεσή μας να μεταρρυθμίσουμε τον δημόσιο τομέα για να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιπρας.


Είναι επίσης ανάγκη, πρόσθεσε, να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις. Ξέρω ότι θα έχουμε υποστήριξη παγκόσμια, με συμμαχίες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και αλλού, όπως την Αμερική, όπου θα θέλουν να βοηθήσουν την εθνική μας προσπάθεια, κατέληξε.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: