Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα δημοσκόπηση με ανατροπή!

Εξακολουθεί να κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Οι αναποφάσιστοι το κλειδί για τη νίκη...


Άλλη μια δημοσκόπηση λίγες μέρες πριν οδηγηθούμε στις κάλπες, καταδεικνύει ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα που παλεύουν για τη πρώτη θέση είναι οριακή, δείχνοντας εκλογικό ντέρμπι ως την τελευταία στιγμή.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Action 24, δείχνει προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 27,5% και 27% αντίστοιχα.

Καλά κρατεί και η μάχη για τη τρίτη θέση, με την Χρυσή Αυγή και την Δημοκρατική Συμπαράταξη να ισοδυναμούν με 6,5%. Τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, είναι, Ποτάμι και ΚΚΕ 5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα καταγράφει ως ποσοστό πρόθεσης ψήφου 3,5%.

Εκτός βουλής δείχνει η δημοσκόπηση την Ένωση Κεντρώων με 2,5% και τους ΑΝΕΛ με 2%.

Εξαιρετικά υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο βρίσκεται στο 7% και θεωρείται απ’ όλους ότι θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη την Δευτέρα και την Τρίτη, οπότε ένα μέρος της είναι μετά το debate μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να προηγείται, αλλά με ισχνή διαφορά 38% με 36% αντίστοιχα. Τα ποσοστά συσπείρωσης είναι 81% για τη ΝΔ και 58% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος τον κ. Μεϊμαράκη εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για θέματα καθημερινότητας ,σταθερότητας της χώρας, ανάπτυξης, θέσεων εργασίας και ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, ενώ ο κ. Τσίπρας προηγείται στα θέματα της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους.
http://www.antenna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: