Ολοταχώς για το «στοίχημα» της πλατείας ο Τσίπρας με παντιέρα την «αντιδιαπλοκή» Νέα σκληρά διλήμματα για το «παλιό και φθαρμένο» της ΝΔ από τη Λάρισα


Το τελευταίο μήνυμα συσπείρωσης λίγο πριν το παραβάν της κάλπης επιχειρεί πλέον να στείλει ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την επιλογή της πλατείας Συντάγματος για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ....


Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα υπήρξε έντονος προβληματισμός για την τοποθεσία της συγκέντρωσης, καθώς τυχόν μικρή προσέλευση του κόσμου θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Στο τραπέζι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν οι εναλλακτικές της πλατείας Ομονοίας και Δημαρχείου, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην επιλογή της πλατείας Συντάγματος. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα νίκης ενόψει των προσεχών εκλογών της Κυριακής, θέλοντας δύο εικοσιτετράωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης να δώσει μία ύστατη ώθηση στη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και την «ενεργοποίηση» της μεγάλης βάσης των αναποφάσιστων.

Κλιμακώνει την επίθεση στη ΝΔ με αιχμή του δόρατος τη διαπλοκή

Για μία ακόμη φορά ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής έθεσε σε αντιδιαστολή το «νέο» που πρέπει να κερδίσει το «παλιό» και το «προοδευτικό» απέναντι στην «συντήρηση και την διαπλοκή». Ανοίγοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ξεκάθαρα για μία ακόμη φορά το διακύβευμα των εκλογών, ζητώντας καθαρή λαϊκή εντολή για «άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» ώστε να «φύγει το παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα», το οποίο ταύτισε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά. «Ο λαός μας αποφάσισε: Όχι στην παλινόρθωση του κομματικού κράτους της ΝΔ. Όχι στην παλινόρθωση της διαφθοράς και της διαπλοκής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο λαός της Θεσσαλίας δεν θέλει να αποφασίζουν ξανά για τη ζωή του τα ίδια πρόσωπα από το παρελθόν της παρακμής.  Το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, που για σαράντα χρόνια πλούτιζε σε βάρος του και ρήμαζε τον τόπο, για να τον οδηγήσει στο τέλος στην αγκαλιά των δανειστών και στα Μνημόνια. Ο λαός μας δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, να βάζουν ξανά τρικλοποδιές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Να συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διαπλοκής από την οποία σιτίζονται. Όλο αυτό το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες μέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλιμακώνοντας την επίθεση στη ΝΔ ο κ. Τσίπρας συνέχισε τα σκληρά διλήμματα ενόψει της κάλπης και την πολωτική ρητορική, τονίζοντας ότι «ή εμπιστευόμαστε την Ελλάδα στους ανθρώπους που σας κοιτάζουν με καθαρό βλέμμα, που ζουν ανάμεσά σας, που δουλεύουν μαζί σας και έχουν πεντακάθαρα χέρια ή εγκαταλείπουμε την πατρίδα μας στους ομοτράπεζους της διαπλοκής, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τροφίμους της λίστας Λαγκάρντ και κάθε άλλης λίστας της διαπλοκής, στους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής».

Δεσμεύσεις έναντι του αγροτικού κόσμου

Ειδικότερα για τους αγρότες τόνισε ότι «όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης θα έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, εκτός από τους μικρούς παραγωγούς με εισόδημα έως 5.000 ευρώ», ενώ πρόσθεσε ότι «θα ενταχθεί εκεί και η δαπάνη για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση». Ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσδιοριστεί το αγροτικό εισόδημα και τη φορολόγησή του με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της ''αγροτικής επιχείρησης'' και της ''γεωργικής εκμετάλλευσης'' αλλά και της έννοιας του ''αγρότη'' σε συνεργασία με τους φορείς των αγροτών. «Στις 'γεωργικές εκμεταλλεύσεις ορίζουμε γενικό αφορολόγητο όριο και αναγνωρίσουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και, βάσει νέου επικαιροποιημένου υπολογισμού, τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων».

«Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ρευστότητας του αγρότη,  σε πρώτη φάση με την έκδοση αγροτικής κάρτας, που θα καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες του για την καλλιέργεια και τη συνολική αγροτική δραστηριότητα. Ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα λειτουργήσει η νέα, δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία, εκτός από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τη συνεταιριστική οικονομία, θα χρηματοδοτεί και ειδικά προγράμματα για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

http://www.newsbeast.gr/