Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε μέρος των δεσμεύσεων, ο αγώνας συνεχίζεται


ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ

Τσίπρας: Δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε μέρος των δεσμεύσεων, ο αγώνας συνεχίζεται..

Τσίπρας: Δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε μέρος των δεσμεύσεων, ο αγώνας συνεχίζεται

Δίνοντας έμφαση στο κεντρικό πολιτικό δίλημμα που θέτει σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι «είναι στο χέρι μας, να ξεμπερδεύουμε με το παλιό και να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω», έκλεισε τις τοποθετήσεις του στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσπάθειές του να επιτευχθεί συμφωνία, στο δημοψήφισμα με το οποίο όπως είπε «βάλαμε τον λαό στο τραπέζι» και τόνισε ότι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ανάγκη να ξεμπερδεύουμε το παλιό καθεστώς, την διαπλοκή και την διαφθορά.
Σχετικά με την εφαρμογή του μνημονίου ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε μέρος των δεσμεύσεών μας, αλλά , όπως είπε, ο αγώνας συνεχίζεται και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε στο μέλλον. Επίσης ο κ. Τσίπρας τόνισε με την συμφωνία κατάφερε να σταθεροποιήσει την οικονομία, εξασφάλισε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ η χώρα εξοικονόμησε 20 δισ. από τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα. Απαντώντας σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όταν η οικονομία προχωρήσει σωστά, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί γιατί είναι άδικος φόρος.
Στην ερώτηση για την παιδεία και την διασύνδεση των πανεπιστημίων με τις ανάγκες της αγοράς, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε , ότι η παιδεία είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας , αλλά όπως είπε οι νέοι φεύγουν από την χώρα. Είναι ανάγκη, είπε ο κ. Τσίπρας, να αξιοποιηθεί αυτό το πλεονέκτημα, να αλλάξει το πλαίσιο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Συμφωνούμε απολύτως , πρόσθεσε, να δώσουμε την δυνατότητα στα πανεπιστήμια να υπάρχουν δίπλα, ερευνητικά κέντρα και παράλληλα να αναπτύσσονται επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ωστόσο, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι άλλο πράγμα η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία και άλλο πράγμα η παράδοση στην αγορά με την οποία είμαστε αντίθετοι.
Στο μεταναστευτικό -προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Χριστοδουλοπούλου, κάνοντας λόγο για « υποκρισία και στοχευμένη επίθεση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ίδρυσε χαρτοφυλάκιο για την μετανάστευση, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν επιχειρήσεις σκούπα στην Ομόνοια. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , αλλά και το Ποτάμι, είπε ο κ.Τσίπρας, μας κατηγορούν ότι καλούμε πρόσφυγες , ενώ είμαστε μπροστά σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Παραλάβαμε το απόλυτο μηδέν είπε ο κ. Τσίπρας και υπενθύμισε ότι ο ίδιος έθεσε το θέμα στην ΕΕ μαζί με τον κ. Ρέντσι και πετύχαμε την αναδιανομή προσφύγων, ενώ πριν υπήρχε απραξία. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται με ευθύνη και όχι με λαϊκισμό είπε ο κ.Τσίπρας
Για την υπηρεσιακή κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι κινείται στα βήματα που ετοίμασε η δική του κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι είναι υποκρισία να επικρίνεται η κυβέρνησή του που αντιμετώπισε το πρόβλημα με ευαισθησία.
Σε ερώτηση σχετικά με την αναζήτηση εναλλακτικής λύσης στην Ρωσία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ήταν αναγκαία η επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων που ήταν πράξη ευθύνης στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι ποτέ δεν πήγε στη Ρωσία για να ζητήσει χρήματα, γιατί όπως είπε, γνωρίζει ότι μια χώρα που είναι υπερχρεωμένη δεν μπορεί να ζητά κάλυψη που είναι εκτός πλαισίου ευρωζώνης.
Σε ερώτηση για την κατάσταση στα ΜΜΕ, την φορολόγησή τους, τους εργαζόμενους και τις άδειες, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τόνισε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία, την ανομία και την αδικία. Δεν είναι δυνατόν, είπε ο κ. Τσίπρας, κάποιες επιχειρήσεις που τηρούν τους νόμους, να μην μπορούν να δανειστούν και άλλες να μπορούν. Εμείς, είπε ο κ. Τσίπρας, αψηφίσαμε τον πόλεμο που μας έγινε, είχαμε το θάρρος και ζητήσαμε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν τα χρεοστούμενα, ενώ είπε ότι θα δημοπρατηθούν οι τηλεοπτικές άδειες και θα καταργηθεί το μονοπώλιο στις ψηφιακές άδειες.
Στην τοποθέτησή του, ο κ.Τσίπρας είπε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους , είναι μια πραγματικότητα και αναφέρθηκε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής, ενώ το θέμα αυτό αναφέρεται ρητά στην έκθεση του ΔΝΤ, στις δηλώσεις Ντράγκι, στην ανάλυση της Επιτροπής και ετοιμαζόμαστε γι αυτό, την στιγμή που η ΝΔ λέει ότι δεν υπάρχει θέμα, κατέληξε ο κ. Τσίπρας
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: