Συνάντηση Τσίπρα, Μπιλ Κλίντον, Γιάννας Αγγελοπούλου στην Νέα Υόρκη


Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παραβρεθεί στο συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον την επόμενη εβδομάδα - Ενδέχεται συνάντηση και με Ομπάμα..


Το «παρών» στην 11η ετήσια σύνοδο του Ιδρύματος Μπιλ, Χίλαρυ και Τσέλσι Κλίντον αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, το όνομα του οποίου πάντως μέχρι στιγμής δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επίσημων συμμετοχών της εκδήλωσης.

Ο γενικός τίτλος του συνεδρίου είναι «The Future of Impact» και η διεξαγωγή (26-29 Σεπτεμβρίου) του συμπίπτει με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη, όπου θα βρεθεί από το Σάββατο και για μία εβδομάδα, με αφορμή την συμμετοχή του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Νέα Υόρκη ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι (κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη).

Ενδέχεται να υπάρξει και συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομπάμα, η οποία πάντως δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί και πιθανολογείται ότι αν πραγματοποιηθεί, θα έχει ανεπίσημο χαρακτήρα, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης.

Παρούσα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον θα είναι και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία αναφέρεται πρώτη στον κατάλογο των χορηγών της εκδήλωσης και είχε οργανώσει συνέδριο σε συνεργασία με την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ τον προηγούμενο Ιούνιο στη Αθήνα, το οποίο ματαιώθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.
ΒΗΜΑ