Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλαγές τακτικής την τελευταία στιγμή - Με ομιλήτρια τη Ζωή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας

Η πρόεδρος της Βουλής και όχι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μιλήσει στη συγκέντρωση στην Ομόνοια - «Στη ΛΑΕ είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων» απαντούν από το κόμμα διαψεύδοντας ότι η επιλογή αυτή σημαίνει εσωκομματικά προβλήματα...


Στοχευμένη στην νέα γενιά που ψήφισε «ΟΧΙ» στο πρόσφατο δημοψήφισμα είναι η προεκλογική στρατηγική της Λαϊκής Ενότητας κατά την τελική ευθεία προς την κάλπη. Το ηγετικό επιτελείο του νεοσύστατου κόμματος εκτιμά ότι η ρητορική του έχει μεγαλύτερη απήχηση στο συγκεκριμένο εκλογικό Σώμα καθώς όπως αναφέρουν «η νέα γενιά δεν «τσιμπά» από τα διλήμματα και τους εκβιασμούς που θέτουν τα μνημονιακά κόμματα».

Γι' αυτό και λίγες ημέρες πριν την επίμαχη Κυριακή φαίνεται να αναλαμβάνει ενισχυμένο ρόλο στον προεκλογική καμπάνια η κυρία Ζωή Κωνσταντοπουλου.

Είναι δε ενδεικτικό ότι στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος που θα γίνει σήμερα στην πλατεία Ομόνοιας (19:30) θα μιλήσει η κυρία Κωνσταντοπούλου ενώ ο επικεφαλής Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Μανώλης Γλέζος θα χαιρετήσουν την εκδήλωση.

Στελέχη του κόμματος πάντως εξηγούν ότι το «ροτέισον» στα πρόσωπα που αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκλογική μάχη δεν σημαίνει και εσωκομματικά προβλήματα αλλά αποδεικνύουν ότι «στην ΛΑ.Ε είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων».

Παραδέχονται ωστόσο ότι η κα Κωνσταντοπούλου έχει μεγαλύτερη απήχηση στους νέους ψηφοφόρους, μπορεί να εκφράσει αυθεντικότερα τα προβλήματα της νέας γενιάς και είναι ικανή στο να προβάλει με δυναμική τα επιχειρήματα του αντιμνημονιακού μετώπου.

Σφοδρή σύγκρουση Ζωής με Πρετεντέρη - Σαράφογλου

Την ίδια ώρα αίσθηση έχει προκαλέσει η σφοδρή σύγκρουση της κυρίας Κωνσταντοπούλου με την κα. Μαρία Σαράφογλου και τον κ. Γιάννη Πρετεντέρη  κατά την διάρκεια του χθεσινού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Από το πρώτο λεπτό η Πρόεδρος της Βουλής έδειξε τις άγριες διαθέσεις της μιλώντας για δημοσιογράφους και κανάλι  «από το οποίο είναι γνωστό ότι ακούγονται ψέματα».

Στις αντιδράσεις των δημοσιογράφων του πάνελ, όπως ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης, η κυρία Κωνσταντοπούλου συνέχισε το ίδιο επιθετικά, κάνοντας λόγο για «λάσπη» που ρίχνει το Mega, ενώ επιτέθηκε στο δημοσιογράφο του «Μεγάλου Καναλιού» και της εφημερίδας «Τα Νέα», κατηγορώντας τον ότι έγραψε ψέματα, όταν έλεγε, μέσα από τη στήλη του, ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

Συνεχίζοντας την επίθεσή της στον κ. Πρετεντέρη, τον χαρακτήρισε «αυτοαποκαλούμενο» δημοσιογράφο και υπογράμμισε πως είναι γνωστό ότι το Mega της κάνει... αντιπολίτευση, για να εισπράξει την απάντηση: «Δεν είστε κυβέρνηση, κυρία Κωνσταντοπούλου, για να σας κάνουμε αντιπολίτευση».

Η ίδια επέμεινε, εγκαλώντας για προπαγάνδα τον Γιάννη Πρετεντέρη και κατηγορώντας παράλληλα τους δημοσιογράφους του Mega (Μαρία Σαράφγλου, Νίκο Ευαγγελάτο και Γιάννη Πρετεντέρη) ότι δεν την αφήνουν να μιλήσει, αλλά και ότι παραποιούν τις θέσεις και τα λεγόμενά της.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε για το ζήτημα του χρέους, χαρακτηρίζοντάς το, κατά την πάγια τακτική της, παράνομο, απεχθές και επονείδιστο, ενώ, σε ερωτήσεις για το ποιος θα το χαρακτηρίσει έτσι, απάντησε: «Ευτυχώς, για το χρέος δεν θα αποφασίσουν οι κύριοι Μπόμπολας και Ψυχάρης».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας κ. Μπόμπολας βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ, δίχως ωστόσο να απαντήσει στην ερώτηση της Μαρίας Σαράφογλου, εάν έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά της.

Παράλληλα, επέκρινε την υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία απείχε από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για το χρέος και επέμεινε ότι η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος, την οποία συνέστησε η ίδια στη Βουλή, έχει αποφανθεί, με πόρισμά της, ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο.

Η υποψήφια βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας υποστήριξε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη Βουλή για την ψήφιση των προαπαιτούμενων και του τρίτου Μνημονίου ήταν αντιδημοκρατική, καθώς οι βουλευτές που το ψήφισαν, παραβίασαν την εντολή που έδωσε ο λαός με το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Ταυτόχρονα, επέμεινε ότι οι διαδικασίες-εξπρές για την ψήφιση του Μνημονίου στη Βουλή δεν ήταν νόμιμες, καθώς το κοινοβουλευτικό σώμα δεν πρόλαβε να ενημερωθεί για τις διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: