Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

500.000€ κατέβαλε επιχειρηματίας της λίστας Λαγκάρντ

Το ποσό των 500.000 ευρώ κατέβαλε σήμερα στην εισαγγελία της Αθήνας πρόσωπο από τον επιχειρηματικό κόσμο που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ
Το ποσό των 500.000 ευρώ...
κατέβαλε σήμερα στην εισαγγελία της Αθήνας πρόσωπο από τον επιχειρηματικό κόσμο που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ μετά την κατάθεση του Εβρέ Φαλτσιανί στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ αλλά φέρεται και ως ένα από τα πρόσωπα που ενδεχομένως "εξυπηρετήθηκαν" από ερευνώμενη εγκληματική οργάνωση με στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του ελβετικού τραπεζικού συστήματος. Η συγκεκριμένη δικογραφία σχηματίστηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβίβασε σχετικές καταγγελίες στην εισαγγελία. Την περασμένη Παρασκευή ο Εβρε Φαλτσιανί σε μια κατάθεση που διήρκεσε πάνω από 9 ώρες έδωσε σημαντικά στοιχεία στις δικαστικές αρχές, τα οποία ήδη αξιολογούνται και διασταυρώνονται.

Δυο μέρες μετά το ταξίδι στο Παρίσι του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου και των εισαγγελέων Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Γιώργου Καλούδη και τη συνάντηση τους με τον άνθρωπο που έκλεψε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ από το κατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, ο επιχειρηματίας προσήλθε στην εισαγγελία και ζήτησε να εξοφλήσει προκειμένου να εκκαθαρίσει όλες τις εκκρεμότητες του με τη Δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει το συγκεκριμένο πρόσωπο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Σε πρώτη φάση ζητήθηκε προθεσμία αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και συζήτηση στο πλαίσιο των άτυπων διαπραγματεύσεων πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης με στόχο την επιστροφή του "μαύρου" αφορολόγητου χρήματος στα δημόσια ταμεία.

Λίγα 24ωρα μετά την κατάθεση Φαλτσιανί, ο επιχειρηματίας δήλωσε στις εισαγγελικές αρχές οτι επιθυμεί να πληρώσει το σύνολο των 500.000 ευρώ που του καταλογίζονται ως φόροι από τα φερόμενα αδήλωτα εισοδήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό στην Ελβετία με στόχο να πετύχει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που προβλέπουν οτι αν επιστρέψει τα χρήματα σε αυτό το στάδιο της προανάκρισης, δεν διώκεται.
http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: