Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικό... asset ο Αλέξης Τσίπρας

Το λαϊκό έρεισμα που εξακολουθεί να έχει ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να εκμεταλλευτεί το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει μπει πλέον σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψειεκλογών

Την Πέμπτη θα προκηρυχθούν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι πρόωρες εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους την 20η Σεπτεμβρίου. Εν μέσω των διερευνητικών εντολών, τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε αναβρασμό, ιδίως αυτό..
του ΣΥΡΙΖΑ αφού η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην συμμετάσχει στη διαδικασία.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να επικεντρώσει τον προεκλογικό της αγώνα στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεωρείται πως ο πρωθυπουργός είναι το "δυνατό χαρτί" του κόμματος. 

Σε αυτό το πλαίσιο συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μισά (σχεδόν) μέλη της μετά την αποχώρηση των διαφωνούντων και πιθανόν με την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου έχουν βάλει ως στόχο την "καθαρή εντολή" και την αυτοδυναμία, διαμηνύοντας πως 151 βουλευτές φάνηκε πως δεν επαρκούν. Σημειώνουν δε ότι οι όποιες συνεργασίες γίνουν, αυτές θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης. 

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή για να συζητήσει την εκλογική τακτική, καθώς και θέματα σχετικά με το νέο πρόγραμμα και την νέα διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε και έγινε δεκτό να συγκροτηθούν τρείς επιτροπές εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας. 

Τα μέλη των τριών επιτροπών αναμένεται να οριστούν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αναμένεται να τοποθετηθούν στις θέσεις όσων αποχώρησαν, προκειμένου το όργανο να έχει πλήρη σύνθεση για να ανταποκριθεί στις αυξημένες προεκλογικές υποχρεώσεις του κόμματος.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: