Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ανακτά την πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή ο Αλ. Τσίπρας

Αλλάζουν οι συσχετισμοί, υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν στις 10:00 στο Σινέ Κεραμεικός με ομιλία του ιδίου.
Κι αυτό διότι η ομάδα των «53», που συγκροτείται από στελέχη της..
λεγόμενης «αριστερής προεδρικής πλειοψηφίας» και της «ΑΝΑΣΑ», μετά από σύσκεψη που είχε προχθές το βράδυ, αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση Τσίπρα για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, στις αρχές Σεπτέμβρη.
Η απόφαση αλλάζει τους συσχετισμούς αφού περίπου 45 μέλη της ομάδας είναι και μέλη της Κ.Ε. Μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών -άνω των 30- συγκαταλέγονταν μεταξύ των 109 μελών που είχαν υπογράψει προ ημερών κείμενο κατά της συμφωνίας με τους δανειστές.
Τα εν λόγω στελέχη χαρακτηρίζουν τη συμφωνία «στρατηγική ήττα», αλλά τάσσονται υπέρ της χάραξης μιας «πορείας ενότητας και απεγκλωβισμού από το μνημόνιο», σημειώνοντας ότι το μείζον είναι «να μην μετατραπεί η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης σε πολιτική γραμμή» και να διεξαχθεί «ένα συνέδριο όχι ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και διάσπασης».
Παράλληλα, τάσσονται υπέρ της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «η πόλωση, η ανθρωποφαγία και το κυνήγι μαγισσών απλά θα φέρουν τη διάσπαση η οποία με τη σειρά της θα καταστήσει ακόμα πιο μεγάλη την ήττα».
Μετά την εξέλιξη αυτή η πίεση μεταφέρεται στο επικείμενο συνέδριο όπου οι δύο πλευρές θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους, αφού η συνύπαρξή τους υπό την κυβερνητική ομπρέλα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη, την ώρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της τριετούς συμφωνίας με εταίρους και δανειστές. 
http://www.naftemporiki.gr/Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: