Έρχεται ανασχηματισμός πριν την ψηφοφορία στην Βουλή


...

Έρχεται ανασχηματισμός πριν την ψηφοφορία στην Βουλή

Έρχεται ανασχηματισμός πριν την ψηφοφορία στην Βουλή - Media
Ανασχηματισμό σήμερα- μέχρι το μεσημέρι- πριν την έναρξη της συζήτησης στην Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εισηγούνται στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού,με στόχο να καθαρίσει το θολό τοπίο στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Η πρόταση για ανασχηματισμό πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή στηρίζεται στο εξής σκεπτικό:
- Δεν μπορεί να υπάρχουν στο κυβερνητικό σχήμα υπουργοί που διαφωνούν και θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Κάτι τέτοιο είναι παράλογο πολιτικά, αλλα και κοινοβουλευτικά.

- Να έχουμε νέα πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο, τα οποία θα στηρίξουν τα μέτρα στην Βουλή.
- Να εμφανιστεί ο Πρωθυπουργός στην Βουλή με κυβερνητικό σχήμα που θα έχει πιο σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά που θα πιστεύουν στην εφαρμογή της συμφωνίας σε βασικούς τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης,των επενδύσεων,κλπ
- Να δώσει ο πρωθυπουργός το στίγμα οτι δεν παζαρεύει τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου με την στάση ορισμένων βουλευτών κατα την ψηφοφορία στην βουλή.
- Να δώσει την εικόνα και στους εταίρους, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αρχίσει την εφαρμογή των μέτρων, προκειμένου η χώρα να χρηματοδοτηθεί για τις άμμεσες ανάγκες της και να ανοίξουν οι τράπεζες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο επικείμενος ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός, αφού ο κ.Τσίπρας θέλει να βάλει και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να "τρέξουν" το πρόγραμμα. Επίσης θα υπάρξουν απομακρύνσεις υπουργών και ορισμένες μετακινήσεις που θα συζητηθούν.
http://www.topontiki.gr/