Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δραγασάκης: Η συμφωνία δεν είναι ακόμα βέβαιη - Δεν είχαμε εντολή ρήξης


..


Δραγασάκης: Η συμφωνία δεν είναι ακόμα βέβαιη - Δεν είχαμε εντολή ρήξης

Αναφερόμενος στους εταίρους, ο αντιπρόεδρος είπε ότι «αρνήθηκαν να δουν την αποτυχία των προγραμμάτων του παρελθόντος, θέλοντας να εμφανίσουν την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση»


«Η συμφωνία δεν είναι ακόμα βέβαιη» προειδοποίησε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε ενέργειες ελεγχόμενων συγκρούσεων, δεν είχε όμως εντολή ρήξης.

Αναφερόμενος στους εταίρους, ο αντιπρόεδρος είπε ότι «αρνήθηκαν να δουν την αποτυχία των προγραμμάτων του παρελθόντος, θέλοντας να εμφανίσουν την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση» και πως πέρασαν από το πεδίο των επιχειρημάτων σε εκείνο του εκβιασμού. «Kάποια στιγμή οι προθέσεις κάποιων δυνάμεων ήταν πολιτικές, ήθελαν να "ρίξουν" την κυβέρνηση» κατήγγειλε.

«Έχοντας συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, δεν αντιλαμβάνομαι αυτό που συμβαίνει ως ήττα μας, αλλά ως ήττα της φοβικής Ευρώπης... Πλέον υπάρχουν ρωγμές, οι συνθήκες στην Ευρώπη δεν είναι 18-1» υπογράμμισε.

«Υπάρχει πεδίο κριτικής και αυτοκριτικής. Όταν έλεγα να "κρατάμε μικρά καλάθια" δεχόμουν σφοδρή κριτική» δήλωσε δε με νόημα, προσθέτοντας πάντως ότι «σήμερα όμως δεν έχει νόημα να ξαναγράψουμε την ιστορία... Πλέον έχει σημασία να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον».
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «O ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει ούτε το κόμμα του ευρώ ούτε τo κόμμα της δραχμής... Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει η μεγάλη παράταξη της Αριστεράς για τον κοινωνικό μετασχηματισμό και την αλλαγή σ Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Το λάθος ήταν ότι θεωρήθηκε πως το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης μπορούσε να εφαρμοστεί ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης» σχολίασε.

Απηύθυνε δε δημόσιες ευχαριστίες στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διαμεσολάβησή τους στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών. «Μέσω αυτής της διαμεσολάβησης, κατανοήθηκε η ανάγκη για ύπαρξη συμφωνίας» επισήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης. «Το θεωρώ ιστορικό γεγονός» ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι σε θέματα «που μας πονούν, όπως τα εργασιακά οι ΗΠΑ άσκησαν σφοδρή πίεση.»


Πηγή: http://www.skai.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: