«Όλα μια χαρά» Λαφαζάνης: Οι διαφορές είναι δύναμη, δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα


«Όλα μια χαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του» δήλωσε, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οι διαφορές είναι δύναμη, δεν είναι η ..
αχίλλειος πτέρνα μας, ανέφερε ο πρώην υπουργός, ο οποίος καταψήφισε -όπως και στην προηγούμενη ψηφοφορία- το νομοσχέδιο που εισήγαγε η κυβέρνηση.

Πριν την ψηφοφορία, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε στις βολές του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι «αδικούμε κατάφωρα τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα».

«Δεν χρειάζονται ανάμεσα μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «ο αγώνας μας δεν είναι για 'καρέκλες' και 'αξιώματα' αλλά για αρχές, αξίες και πολιτικές, που να υπηρετούν το λαό και τον τόπο».

Ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ τόνισε, επίσης, ότι «γυρίζουμε την πλάτη στους κοινούς μας αγώνες, όταν στην ουσία λέμε ότι μνημόνια, λιτότητα και υποταγή στους εκβιασμούς είναι μονόδρομος, ενώ λοιδορούμε κάθε πρόταση εναλλακτικής λύσης» και προσθέτει ότι «η Ελλάδα δεν έχει μέλλον ως εκβιασμένη ευρωζωνική μνημονιακή αποικία».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ