Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Reuters: Στο Eurogroup θα τεθεί ενδεχόμενη χρεοκοπία


..

Ιδιαίτερα ζοφερό είναι το κλίμα που μεταφέρεται από τον ξένο Τύπο, με το πρακτορείο Reuters να σημειώνει πως το Eurogroup της επόμενης Πέμπτης θα αποφασίσει και για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Όπως γίνεται αντιληπτό οι ισορροπίες στο μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα εύθραυστες. Διάφορες πηγές μάλιστα σημειώνουν πως ένα Grexit είναι κοντά περισσότερο από άλλες φορές. Ως εκ τούτου οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνησης μέσω δημοσιευμάτων και διαρροών που εντείνουν την ανησυχία τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και στα ευρωπαϊκά ταμπλό είναι στον ύψιστο βαθμό και με μεγάλη αγωνία αναμένεται η 18 Ιουνίου. 
Από την πλευρά του, ο αρθρογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ότι η σύντομη συνάντηση (κράτησε μόλις 40-45 λεπτά) είναι «κακό σημάδι» και επικαλέστηκε συνομιλία του με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, αμέσως μετά τη διακοπή των συνομιλιών.
«Θα δούμε», λέει ο Σπίγκελ, ήταν η απάντηση του κ. Παππά, όταν τον ρώτησε εάν η σύντομη συνάντηση είναι «κακό σημάδι». «Κι έπειτα χαμογέλασε» περιγράφει ο αρθρογράφος των FT.

Δεν υπάρχουν σχόλια: