Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Δραματικός διάλογος Τσίπρα-Τουσκ: «The game is over»!


..

Δραματικές είναι οι ώρες για την Ελλάδα καθώς στις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων διαπιστώθηκε ότι τα πάντα είναι στον αέρα και όλα είναι ανοικτά, ακόμη και η ρήξη.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε νέα τελεσίγραφα από τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ ο οποίος είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό: «The Game is over», δηλαδή «το παιχνίδι τέλειωσε».
Πρόκειται για ξεκάθαρο εκβιασμό προς την πλευρά της Ελλάδας να τελειώνει με τη συμφωνία μέχρι το Σάββατο που είναι το επόμενο Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους και ανθρωπιστική κρίση δεν είναι παιχνίδι. Του επεσήμανε επίσης ότι ένας λαός που είναι σε απόγνωση δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει.
Επίσης ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό με ενοποίηση ταμείων μέχρι τον Οκτώβριο ενώ του ανέφερε ότι ο ιστορικός του μέλλοντος δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία.
Εκνευρισμένος ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν γίνονται αποδεκτά τα μέτρα που κατέθεσε η Ελλάδα, έθεσε θέμα δημοκρατίας στην ΕΕ και άφησε αιχμές κατά του ΔΝΤ τονίζοντας ότι κρατά σκληρή στάση την ώρα που οι Ευρωπαίοι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της ΕΕ.
Και plan B
Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει ο P. Spiegel των FT, στο Eurogroup του Σαββάτου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, οι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν ένα plan B για την Ελλάδα το οποίο θα περιλαμβάνει capital control αλλά και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ελληνικό λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: