Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ


...

Δεκάλεπτη επικοινωνία μεταξύ του Ελληνα πρωθυπουργού και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πραγματοποιήθηκε ενόψει του αυριανού Eurogroup, σε καλό κλίμα, όπως διαμηνύουν  κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μέγιστη κινητικότητα μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτώ.
Αλλωστε η επίσκεψη του Αμερικανού αξιωματούχου και η σημερινή επίσκεψη Φάιμαν στην Αθήνα δείχνει κάτι να κινείται πέραν των γνωστών πιέσεων.
 Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς υπήρχαν πληροφορίες για το εν λόγω τηλεφωνημα στο οποίο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μετέφερς στον Αλέξη Τσίπρα νέα πρόταση. ώστε να μπορέσει τελικά να υπάρξει συμφωνία. 
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ
© Sofokleousin.gr Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ

Tο συμβιβαστικό σχέδιο του προέδρου της Κομισιόν θα περιλαμβάνει πιθανώς αποδοχή πρόθσθετων περικοπών στις εξοπλιστικές δαπάνες. Πάντως η χρονική διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εκτιμήσεις.
Εν τω μεταξύ ενδεικτικές του κλίματος είναι και οι δηλώσεις Τσίπρα  ότι αν επιμείνουν στη στάση τους οι δανειστές θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος μίας επιλογής, που δεν είναι επιθυμητή για κανένα στην Ευρώπη, κατά τη συνέντευξη Τύπου  με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: