Δύο νεκροί μετά από συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού....
Συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων σημειώθηκαν απόψε το βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστούν περισσότερα από είκοσι. 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι συμπλοκές άρχισαν στην τρίτη πτέρυγα, όταν ομάδα Αλβανών και Αράβων επιτέθηκε σε Πακιστανούς.
Κατά τις συμποκές χρησιμοποιήθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και τραυματίστηκαν περισσότερα είκοσι άτομα, δύο από τα οποία, από το Πακιστάν, υπέκυψαν λίγο αργότερα στα τραύματά τους.
Οι δύο νεκροί έως τις 9.30 το βράδυ βρίσκονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ από τους τραυματίες, οι 11 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος.
Κινητοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ, το οποίο διακόμισε άλλους 10 τρυματίες αλλοδαπούς τραυματίες σε δημόσια νοσοκομεία.
Τρεις από τους κρατούμενους που φέρουν σοβαρά τραύματα διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας το οποίο δεν εφημέρευε και νοσηλευτούν φρουρούμενοι. Οι υπόλοιποι κρατούμενοι διακομίζονται σιγά - σιγά σε δημόσια νοσοκομεία.
Λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ η κατάσαση στη φυλακή τέθηκε υπό έλεγχο και μέσα στα κελιά άρχισαν να μπαίνουν δυνάμεις των ΕΚΑΜ για έρευνα σε όλους τους κρατούμενους για αυτοσχέδια όπλα.
Παράλληλα θ΄ αρχίσουν οι έρευνες για το πως σημειώθηκε το περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο δύο κρατουμένων.
Στις φυλακές Κορυδαλλού μετέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, ο οποίος δήλωσε:
«Εκφράζω τη θλίψη μου για τις δυο ζωές που χάθηκαν άλλα και για τους τραυματίες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Νεκροί είναι δύο Πακιστανοί. Οι τραυματίες είναι 20 εκ των οποίων οι πέντε σε σοβαρή κατάσταση. Οι δύο τραυματίες που χειρουργούνται αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση»
Ο Ν. Παρασκευόπουλος είπε, επίσης, ότι πρέπει να εξεταστεί λιγότερο σε δεύτερη φάση η αφορμή του περιστατικού, καθώς προέχει να να διαλευκανθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στη συμπλοκή.
«Χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν για να είναι ανθρώπινη η φυλακή. Τα κύρια προβλήματα είναι δυο: ο υπερπληθυσμός και οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων μέσα στα κελιά» τόνισε.
Provided by έθνος.gr